Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu karakopru

Bu haber kez okundu.

Yavuz, İstanbul Havalimanı Ülke Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayacak
Karaköprü belediye meclis üyesi Avukat Müslüm Yavuz," Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünde Türkiye tarihinin en büyük eserlerinden biri, hafızalara 3. Havalimanı olarak kazınan İstanbul Havalimanı açılışı Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirildi. İsim olarak İstanbul Havalimanı tercihi oldukça isabetli bir karar. Çünkü uluslararası alanda, Havalimanı aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğunun ve medeniyetlerin başkenti olarak bilinen İstanbul’un daha çok tanıtılmasında oldukça faydalı olacaktır. Bunun yanında isim üzerinden ortaya atılacak toplumu ayrıştırıcı söylemler Türkiye için önemli bir projenin önüne geçemeyecektir.
Havalimanı 76,5 milyon metrekarelik alanı ile Dünya’nın sıfırdan yapılan en büyük Havalimanı olma özelliği taşıyor. İlk etapta yıllık 90 milyon yolcu kapasitesi olsa da proje tamamlandığında bu kapasite 200 milyon yıllık yolcu kapasitesine ulaşacak. Yolcularına 2 ana terminal binası, 3’ü paralel 6 pisti, biri sanal 3 kulesi ve günlük 3500 sefer ile Dünya’nın 350 noktasına ulaştırma hizmeti sunacak. Bunlara ek olarak İstanbul Havalimanı dünyanın bu boyuttaki ilk dijital ve akıllı havalimanı olma özelliğini de bünyesinde barındırıyor.
Son olarak İstanbul Havalimanı’nın ülke ekonomisine katkılarından bahsedecek olursak yıllık yaklaşık 100 Havayolu şirketini misafir edecek. Bu rakamda Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin nerdeyse tamamı havalimanına sefer düzenleyeceği anlamına geliyor. İstanbul Havalimanı işletmeye açıldığında direkt 100.000 kişiye istihdam sağlayacak ve bu rakam dolaylı olarak 1,5 milyon kişiye gelir kaynağı olacak. Dünya’nın aktarma merkezi haline gelmesi beklenen Havalimanı yurtdışından önemli ölçüde döviz girişi anlamına da geliyor. Bununla birlikte ülkemizin cari açığına da katkıda bulunacağı inkâr edilemez bir gerçek. Ekonomi ve Dış Politik Araştırma Merkezi’nin (EDAM) hazırladığı ‘İstanbul yeni havalimanı ekonomik etki analizi’ raporunda yer alan bilgiye göre, ise, Yeni Havalimanı’nın ekonomiye katkısı, 2025 yılında milli gelirin yüzde 4.9’una karşılık gelen 73 milyar TL’ye (20 milyar dolar) yaklaşacağı tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre bu rakam dünyanın birçok ülkesinin milli gelirini geride bırakıyor.
Sonuç olarak Dünya’nın en prestijli projelerinden birisi olan İstanbul Havalimanını Ülkemiz için çok anlamlı bir günde açılışını yapıldı. Ülkemiz için hayırlı olması temennisiyle ve aynı sevinci Kanal İstanbul Projesinde yaşamak dileğiyle"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esma inci 5 yıl önce

Kesin bu kadar cumleyi bir araya getirip soylemistir

banner24

banner49