Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Yavuz, "Çok Zorlu Süreçlerden Geçiyoruz"

Şehit aileleri ve gazilerle ilgili projelerinden bahseden Yavuz, ilk olarak derneklerinin faaliyet alanını şu şekilde açıklıyor: "Derneğimizin amacı şehit yakınlarımızın sosyal haklarını ve şehitlerimizin geride kalan ailelerine sahip çıkmak. Derneğimiz şehit olduktan sonra başlıyor, şehidimizin torunlarına kadar başlıyor. Şehit haberi bize geldiğinde 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte şehidimizin ailesine gidip şehidimizin haberini vermek zorunda kalıyoruz. Bu gerçekten bizim için çok zor. Bir aileye bir anneye, babaya çocuğunuz şehit oldu haberini vermek."

Şehit ailelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Yavuz; "Şehitlerimizin haklarıyla gerek sosyal güvenlik kurumundan maaş bağlanma konusunda gerek tazminatları konusunda takipçi oluyoruz. Evli ise çocuğuna, bekar ise kardeşine Aile Sosyal Politikalar'da bir iş imkanı sağlanıyor. Bu işlemler için takipçi oluyoruz. Çocukları varsa eğitimle ilgili özellikle okullarda kontenjanlarda yerleştiriyoruz. Özel dershanelere kaydediyoruz devletimizin tanıdığı imkânlar içerisinde yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

“ŞEHİT YAKINLARININ ÖZEL GÜNLERİNE KATILIYORUZ”

"Özel günlerinde her zaman yanlarında olamaya çalışıyoruz" diyen Mehmet Yavuz, şu şekilde devam etti: "Şehitlerimizin geride kalan kardeşlerinin düğünlerin ve sünnetlerinde vatandaşlarımız protokollerimizi davet edip orada şehitlimizin çocuğunu babasızlığını hissettirmemeye çalışıyoruz. Çünkü anne ve babalarına sürekli şunu diyoruz. Siz bir evladınızı bu topraklar için feda ettiniz ama milyonlarca evlat kazandınız bu anlamda ailemizi kesinlikle yalnız bırakmıyoruz. Biz bu konuda da Şanlıurfa olarak çok şanslıyız yöneticilerimiz hepsi bir birinden değerli sayın valimiz özellikle şehitlerimizin özel ünlerinde yanında oluyor."

“GAZİLERİMİZEDE HİZMET VERİYORUZ”

Faaliyet alanlarında gazilerin de yer aldığını ekleyen Yavuz, " Dernek faaliyetlerimizin içerisinde Şanlıurfa genelinde ilçelerimiz de dâhil bunların içinde şehit asker, polislerimiz, köy koruyucularımız, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere Şanlıurfa’da 320 civarında şehidimiz var. Bunun yanı sıra dernek olarak gazilerimize de hizmet vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“SURİYE SAVAŞINDA ÇOK ŞEHİT VERDİK”

Türkiye'nin sınırda yaşanan savaştan dolayı çok zorlu süreçlerden geçtiğini söyleyen Yavuz, "Gerçekten Şanlıurfa çok zor bir il, özellikle Suriye olaylarında. Orada yaklaşık 67 civarında şehidimiz var. Suriye bölgesinde şehit olan askerlerimizi Urfa üzerinden memleketlerine uğurlama törenleri düzenledik. Ben başkanlık sürecimde en zor süreci yaşadım. Çünkü neredeyse artık insanların yüzüne bakamıyordum. Havaalanın da "sürekli şehit törenleriyle sizi görmek istemiyoruz" diyenler oluyordu. Bende bunları duyunca gerçekten çok üzülüyordum. Gerçekten çok zor süreçler geçirdik" ifadelerini kullandı.

“AYRIM YAPMIYORUZ”

Şanlıurfa’nın yoğun bir nüfusa sahip olduğunu da ekleyen Yavuz, şöyle devam etti: "Şanlıurfa gerçekten Suriyelilerle birlikte büyük bir nüfusa sahip. Bundan dolayı tabiki bazen sorunlar da çıkıyor. Urfa’da PKK sorunu var, kesinlikle Türk-Kürt ayrımı yok. Çünkü biz hepimiz burada birlikte yaşıyoruz. Suriyelilere kapımızı açmışız, bazı sorunlar yaşanabilir ama bu insanlara sahip çıkmamız ve Allah katında hayır dualarını kazanmamız gerekiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48