Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Yaşına rağmen geçimini sağlıyor
Eyyübiye ilçesine bağlı Harrankapı da yıllardır dokumacılık yapan Mustafa Lermudeve Baba mesleğini yaşına rağmen bırakmayarak devam ettiriyor.
Daha önce babasıyla Aba yaptığını belirten Lermudeve daha sonra yolluk dokumacılığına başladığını ve babasının mesleğini yaşına rağmen bırakmayarak devam ettirdiğini belirtti.
Eşini kaybettiğini söyleyen Lermudeve altı çocuğunun olduğunu ve çocuklarının evlendiklerini belirterek şunları söyledi;
“Ben eşimi erken kaybettim vefasızın kızı beni erken bırakıp gitti. Çocuklarım ise evlendi ben yolluk dokumayı seviyorum özellikle babamdan bana kalan bir meslek olduğu için bırakmak istemiyorum babamın mesleğini bu hayattan göçene kadar devam ettireceğim.”
“ÇALIŞMAZSAM YATAĞA DÜŞERİM”
Yaşının 85 olduğunu vurgulayan Lermudeve çöküp yatağa düşmemek için her gün dükkanını açtığını ifade ederek şöyle konuştu;
“Her sabah gelip dükkanımı açıyorum kahvaltımı esnaf arkadaşlar sağ olsunlar bir şeyler getiriyorlar yiyorum 85 yaşındayım evde yalnız yaşıyorum eğer çalışmazsam çöker yatağa düşerim günlük ihtiyaçlarımı karşılayamam her gün işimi ihmal etmeden gelip çalışıyorum.”
Yolluk dokuyarak bir gelirinin olmadığına da değinen Lermudeve, “Ben yolluk dokuyarak gelirimi sağlayamıyorum eskiden üç, beş tane yolluk dokurken şimdi günde bir yolluk dokuyabiliyorum. Ben bu işi babam için ve düşmemek için sürdürüyorum yoksa yaş olmuş 85 yolluk dokuyacak yaş mı” dedi.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49