Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sanlıurfaspor ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Yarıyıl Tatilde Urfa'da Turizm Yoğunluğu

Türkiye'nin kışı yaşadığı bir dönemde sıcaklığın 10 derecenin altına düşmediği kent, ziyaretçilerine adeta bahar havasında eşsiz güzelliklerini gezme imkânı sunuyor.

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da yabancı turistler ile yarı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl ile dünyanın en eski tapınak merkezi kabul edilen Göbeklitepe, Harran ve sakin şehir Halfeti'de yoğunluk oluşturdu.

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden olan kent, turizm sezonunu dolu dolu geçiriyor. Özellikle yarı yıl tatilin girmesiyle adeta ziyaretçi akınına uğrayan Şanlıurfa'da, yerli ve yabancı turist yoğunluğu nedeniyle, oteller rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyor

Şanlıurfa'da ilk akla gelen en önemli uğrak noktası ise Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın bulunduğu tarihi Balıklıgöl yerleşkesi. Aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Balıklıgöl, dünyanın en büyük doğal akvaryumu olmasının yanı sıra önemli inanç merkezlerinin başında yer alıyor.

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle her dönem yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ziyaretçilerini 12 bin yıl öncesindeki insanlık tarihine götüren ören yeri, yarıyıl tatilinde de konuklarını ağırlıyor.

Konik kubbeli evleriyle adı özdeşleşen ve yine UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi adayları arasındaki Harran'da, ilk İslam üniversitesi ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami kalıntılarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Birecik Barajı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından ‘Sakin şehir’ ağına kabul edilen Halfeti de şehrin gözde mekanlarının başında geliyor.

Halk arasında Güneydoğu'nun Uludağ'ı olarak adlandırılan Siverek ilçesindeki bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi de tatilcilere keyifli vakit geçirme olanağı sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48