Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Yargıtay Kürdistana, karar verdi
Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde ikamet eden Yunus ve Elif Toprak çiftinin ilk çocukları olan 1,5 yaşındaki kız çocuklarına verdikleri ’Kürdistan’ ismi, Hilvan Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından çocuğu ve toplumu rencide edeceği gerekçesiyle ’Helin’ olarak değiştirildi. Bunun üzerine Yunus ve Elif Toprak çiftinin Ailenin avukatı Bekir Benek vasıtası ile temyiz ettiği dava sonunda Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi, isim verme hakkının anne ve babaya ait olduğu belirterek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.
 
 
Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan Aile Avukatı Bekir Benek” Hilvan’da ikamet eden Elif ve Yunus çiftinin doğan çocuklarına Kürdistan ismi koymuşlar ve bu çerçevede Hilvan nüfus müdürlüğüne tescilini yapmışlar tescil ismini yapan memur Kürdistan ismini gözünden kaçmış ki daha sonra müdürlüyle yaptığı tespit sonucunda bu ismin tescil edilmemesi gerektiğini kendi aralarında bir karar olduğu benim müvekkilimi aramışlar nüfus cüzdanını getirin bir yanlışlık oldu düzeltme yapacağız müvekkilimde bunun Kürdistan ismiyle alakalı olduğunu düşünerek beni aradı bende asla kimliği götürme dedim idari anlamında bir düzeltme varsa zaten yaparlar yok adli anlamında bir düzetme olursa müracaat edip düzettirilmesini isterler bundan sonuç çıkmayınca Nüfus müdürlüğü Cumhuriyet Baş Savcılığın ihbarname gönderiyorlar Cumhuriyet Baş savcılığı da Asli hukuk mahkemesi nezdinde Kürdistan isminin konusunda dava açıyor. Hiç bir hukuk davasında bir kişinin aranan kişilerden olup olmadığı  ile ilgili bilgi Emniyetten sorulmaz mahkemede kararı hukuki değil siyası verdi. Kürdistan isminin toplumda rencide edecek şekilde Helin olarak değiştirtmesi tamamen siyasi olarak  bir karardır. Bunun üzerine söz olan kararı temiz ettik. Temiz kararırımız Yargıtay 18 daire tarafından değerlendirildi. Ve sonucunda da bizce tarihi olan ülkemiz tarihinde de hukuk tarihinde de bir ilke imza attı Yargıtay Kürdistan isminin kullanılmasına her hangi bir sakınca olmadığı bunun yasal mevzuat itibariyle Kürdistan isminin kullanılmasında hiçbir sakıncanın olmadığı hukuka uygun tarihi kararını verdi dedi.”
Yargıtay’ın bozduğu kararın yerel mahkemenin önümüzdeki günlerde yapılacak duruşma ile kesinleşecektir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48