Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Yaralanan Üçüncü Askerde şehit oldu
Ceylanpınar ilçesinde dün gece yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan silahlı grubun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 2 asker şehit olmuş, Şahan ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Akşam saatlerinde yoğun balımda yatan Şahan Şehit oldu. Ceylanpınar saldırısında Şehit sayısı üç oldu
 
Önceki gün saat 22: sularında Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine, henüz tespit edilemeyen bir yerden ateş açıldı. Nöbette bulunan Adem Dövüşken, Berat Sağırkaya ve Yiğit Şahan 3 asker yaralandı. Olay yerine çok sayıda Ambulans sevk edildi. Olayda yaralanan 3 asker, Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Viranşehir’de tedavi altına alınan Adem Dövüşken hastanede şehir oldu. Viranşehir’den Helikopterle Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya, tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şehit oldu.
 
Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'na ateş açılması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın cenazesinin hastanedeki işlemleri tamamlandı.
 
Şahan'ın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere askeri konvoy eşliğinde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Hastanede şehidi uğurlayan Vali İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Üzüntümüz büyük, derin bir üzüntü yaşıyoruz. En son şehidimize ve diğerlerine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diliyorum. Sabah hastaneden naaşı alacağız ve özel bir uçakla memleketi İzmir'e şehidimizi uğurlayacağız'' dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49