Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Yapışık Siyam İkizler tedavi için  Ankara’ya gönderildi
Şanlıurfada 11 ay önce yapışık olarak doğan Siyam kardeşlere Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mahmut Kaçar Sahip çıktı. Kaçar Kardeşlerin bir birlerinden ayrılmaları için Aileyi Uçakla Ankara’ya gönderdi  Hecettepe Hastanesine gönderilen Kardeşlerin bir birlerinden ayrılmaları için girişimler başladı. 
Şanlıurfa’da 11 ay önce Yapışık ikizler, üçüz olarak sezaryenle dünyaya geldiler. İkisi diğer kardeşleri kadar Şanslı değildiler.  Üçüz olarak sezaryenle Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesinde Dünya’ya gelen Muhammed ve Mustafa Yıldız Kardeşlerden ikisi diğer kardeşleri Medine Yıldız Kadar şanslı değildiler. 8 Mayıs'ta Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesinde üçüz olarak Dünya’ya gelen kardeşlerden ikisi siyam ikizi olarak dünyaya geldiler.  Anne karnında daha 4 aylıkken üçüzlerden ikisinin gelişimini tamamlayamadığı ve yaşama ihtimali olmadığı doktorlar tarafından belirlendi. Ancak annenin hayati tehlikesinin olduğunu göz önünde bulunduran Doktorlar çocukların alınmasının riskli olduğu için müdahalede bulunmadı. Üçüz kardeşlerden  ‘Medine’ adı verilen bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğunu belirten 33 yaşındaki baba Ali Yıldız, diğer iki yapışık bebekleri Muhammed ve Mustafa Yıldız,’nin ise yapışık olduğu için sürekli ateşlerinin yükseldiğini ve normal olarak gelişmediklerini ifade etti.
Şanlıurfa’da yaşayan baba Ali Yıldız. İşsiz olduğu için çocuklarının tedavi sürecini takip ettiremediğini defalarca çocuk Hastanesine giderek çocuklarının tedavi süreçleri için Ankara’ya sevk yapılmasını isteyen baba Ali Yıldız. Buradan netice almayınca konuyu basına intikal ettirmişti  bunun üzerine başta Şanlıurfa valiliği olmak üzere Şanlıurfa İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri Aileyi evinde ziyaret etmişti Şanlıurfa valiliği Şanlıurfa sosyal yardımlaşma vakfı tarafından Aileye ev kirası olan 3,500 lira yardımda bulundu ayrıca 3 ayda bir çocukların bakımı için 400 lira maaş bağlandı bunun üzerine Siyam kardeşlerin bir birlerinden ayrılmaları için Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mahmut kaçar’ın girişimleri ile Aile çocukları ile Uçakla Ankara’ya gönderildi Ankara Hacettepe Hastanesine sevk edilen Siyam kardeşlerin bir birlerinden ayrılmaları için hastane’de tahlil ve tetikler yapılıyor.
Baba Ali Yıldız” maddi durumum yok çocukların bir birlerinden ayrılmaları için Ankara’ya gelmek gerek sağ olsu Milletvekilimiz Sayın Mahmut kaçar bize sahip çıktı bizi uçakla Ankara’ya gönderdi burada çocukların ameliyatları için tahlil ve tetikler yapılıyor ondan sonra ameliyat için doktorlar karar verecek İnşallah olumlu bir karar çıkar vilayet bize ev kırası olarak 3.500 lira yardımda bulundu çocukların bakımı için, de 3 ayda bir 400 lira yardım alıyoruz bizim amacımız çocuklarımızın sağlığına kavuşmasıdır herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Anne Hülya yıldız ise”Çocuklarımın sağlığına kavuşmasını istiyorum çocuklarımı böyle gördüğüm zaman çok üzülüyorum milletvekilimiz sağ olsun bize sahip çıktı. Allah ondan razı olsun burada yapılacak ameliyatı ile inşallah çocuklarım sağlıklarına kavuşur”dedi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49