Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Yapılan projeler tanıtıldı
Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıyla İl koordinasyon genel değerlendirmesi yapıldı.
Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın oturum başkanlığı yaptığı toplantıda Şanlıurfa’da mevcut 369 projeden 146’sının tamamlandığı belirtildi.
Oturumda konuşma yapan Aylin Kırcı Duman, “Şanlıurfa’da 369 projenin 146’sı tamamlanmıştır. Genel olarak ilimizde ki yatırımlarımlar; Tarım, ulaştırma, sağlık eğitim ve enerji sektöründe yoğunlaşmıştır. 7 milyar 332 milyon 759 bin 095 TL projelerin bedeli verilmiştir. Proje bedelinin 3 milyar 794 milyon 085 milyon 312 TL’si önceki yıllarda harcanmıştır” dedi.
Yapılan yardımların yüzdeliklerine dair verilen bilgiye göre, yüzde 26,8’i tarım, yüzde 14,6’sı Eğitim, yüzde 10.2’si Ulaştırma, yüzde 8’i Sağlık, yüzde 8’i Enerji, yüzde 6’sı Turizm kalan yüzde 28,8’i ise diğer kamu hizmetleri ve diğer sektörlere ait olduğu belirtildi.
Şanlıurfa’daki toplam 369 adet projenin dağılımını aktaran Kırcı Duman, “Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü 78 proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 42 proje, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 40 proje, Karayolları 9 Bölge müdürlüğü 35 proje, İl Sağlık Müdürlüğü 27 proje, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 22 proje, İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğüne 21 proje, TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne 18 proje, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ne 13 proje, kalan 73 proje ise diğer kurumlara aittir.
Şanlıurfa Tarım sektöründe 99 proje ile tarım yatırımları proje sayısı bakımından birinci sıradadır. Sektör’de Sulama ve Depolama projeleri fazla bir yer kaplarken, sulama dışı alanlarda halkın gelir düzeyinin arttırılması projeleri devam etmektedir.
Ulaştırma sektöründe ise bir hayli yol alan Şanlıurfa’da Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa % 87’si gerçekleştirilirken, Nissibi köprüsü yapımı ve danışmanlık hizmetlerin %65’lik bir gerçekleşme sağlandı.yüzde 95 gerçekleşme ile bitimine az kalan Şanlıurfa-Viranşehir ol yapımı, Kâhta-Narince-Siverek, Şanlıurfa-Akçakale-Viranşehir-Kızıltepe yolları ise devam eden projelerdir” ifadelerini kullandı.
Sağlık alanında projelerin devam ettiğini belirten Kırcı Duman, “Sağlık sektörü projeleri devam ediyor. Akçakale 75 yataklı devlet hastanesi projesi tamamlandı. 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yüzde 85 gerçekleşme sağlanırken, Eyyübiye 400 yataklı devlet hastanesi ise yüzde 45 gerçekleşme ile sağlam adımlarla ilerliyor. 1700 yataklı şehir hastanesi için yer tahsisi yapılmış olup, Birecik Devlet hastanesi devam eden projelerdendir” dedi.
Son olarak eğitime yapılan yatırımları da aktaran Kırcı Duman, şöyle konuştu: “Eğitim sektöründe yapılan projeler hızla ilerliyor. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü altyapı inşaatı yüzde 99 gerçekleşme ile devam ederken, derslik ve merkezi birimler yüzde 65 gerçekleşmeyle devam ediyor. Şairnabi Anadolu Lisesi, Siverek Anadolu Lisesi ve Bağlarbaşı Anadolu Lisesi tamamlanan projelerdir.”
Oturuma HRÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Sinan Ünal’ın yanı sıra ilçe belediye yetkilileriyle birlikte İl kurum ve kuruluş müdür ve müdür yardımcıları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49