Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Yağmur saman satışların etkiledi
 Şanlıurfa’da hasat mevsiminden sonra stoklanan samanlar, mevsimin kurak olması sonucu, besiciler tarafından büyük rağbet görmeye başladı.

 

İlk başlarda bolluk nedeniyle ucuz olan saman, alıcısını memnun etmezken, son zamanlarda mevsimin kurak geçmesi üzerine değer kazanmaya başladı.

 

Kent merkezi ve ilçelerde saman ticareti yapan vatandaşlar, kış aylarına girilmesiyle beraber, stokladıkları samanları Şanlıurfa ve diğer şehirlerde satmaya götürüyor. Şanlıurfa bölgesinde ilk başlarda hava sıcaklıklarının devam etmesi nedeniyle fazla bir ihtiyaç olmadığı için samanlar doğu illerine gönderilirken, son zamanlarda Şanlıurfa’da besicilik yapanlar tarafından da alınmaya başlandı. Şanlıurfa’da hasat mevsiminden sonra arpa, buğday ve mercimek salarından yapılan samanlar, kış aylarında hayvan yemi olarak kullanılmak için saklandı. Ayrıca, yazın ilk aylarında çok ucuz olduğu için tüccarlar tarafından alıp, stoklanan saman, son zamanlarda fiyatların yükselişiyle birlikte yatırımcısını memnun etmeye başladı. Kış aylarına girilmesi üzerine saman fiyatlarında yükseliş olması tüccarları harekete geçirdi. Samanın kilosu yazın başlarında 10 kuruştan satılırken, şimdi 50 kuruşa alıcı buluyor. Saman ticareti yapan Bekir Akın adındaki vatandaş, “ yıllardan beri saman ticareti yapıyorum. Yaz aylarının başlamasıyla samanları alıp stokluyoruz, pahalı olunca da satıyoruz, geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Zorlu bir iş olduğu için herkes yanaşamıyor bu işe, aynı zamanda bütün saman fiyatları da aynı değil. Beyaz ve sarı olmak üzere iki çeşit saman var, sarı saman mercimek samanıdır, o beyaz samana oranla biraz daha pahalı” şeklinde konuştu. Öte yandan samanları diğer illere gönderdikleri için nakliye ücreti de eklendiği için saman fiyatı biraz daha pahalı oluyor. Bölgede hayvancılık yapan vatandaşlar, saman fiyatlarının yüksek olmasına pek sevinmediklerini ve kurak mevsimin bir an önce son bularak, yağışların yağmasını istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49