Öne Çıkanlar sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor karabey

Bu haber kez okundu.

Yağışlarla Meraların Erken Yeşermesi Besicileri Sevindirdi.
Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, yağışların ardından meraların gelişmesi besicileri umutlandırdı. Yaklaşık 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu kentte, geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından bu yıl gerçekleşen bol yağış, meraların erken yeşermesini sağladı.
Şanlıurfa'nın Siverek, Hilvan,Akçakale, Bozava ve Tek Tek Dağları bölgelerinde hayvancılıkla uğraşan besicilerin yüzü, son üç aydır etkili olan yağışlarla gülmeye başladı.
Kent genelinde mevsim normallerinin üzerinde yağışın olması, besicileri sevindirdi. Bol yağmurla birlikte yaylalardaki otlaklar, yeşile büründü. Besici ve göçerler, bu durumun bereket getireceğine, bölge hayvancılığına katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Sonbahar ve kış ayında devam yağmurun bereket olarak gördüklerini anlatan besiciler yağmurlardan dolayı dağlar ve otlakların yeşile büründüğünü, bunun da bölge hayvancılığı açısında çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. İlk defa hayvanların otlaklarda bol ot yediğini anlatan göçerler, bu nedenle hayvanların aşırı kilo aldığını ve bu durumun et fiyatlarında düşüşe neden olacağına inandıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49