Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Yağışlar, ekinleri olumlu etkiledi
Hububat merkezi olarak bilinen Şanlıurfa’da buğday ekini boy vermeye başladı. Ziraat mühendisleri bu yıl yüksek rekolte bekliyor.
Türkiye’nin en geniş ekilebilir tarım arazisine sahip Şanlıurfa’da buğday ekini yeşerdi. Son yılların en fazla yağışının düştüğü kentte, yağışların etkisiyle ekinler kısa zamanda boy vermeye başladı. Ekinlerin boy vermesi hem çiftçileri hem de ziraat mühendislerini sevindiriyor. Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayan Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi, Türkiye’nin dışa bağlılığını da azaltıyor.
Özellikle Harran ovasındaki ekinlerin yeşermesi ve durumun iyi olması çiftçileri memnun ederken, bu anlamda güneşin de büyük etkisinin olduğu belirtiliyor. Yağışların ardından güneşin de etkilemesiyle birlikte boy veren ekinler, bu yıl Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayacak. Hububat konusunda ön planda gelen Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi olurken, çiftçiler en çok da fiyatların yüksek olmasını bekliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49