Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Veteriner Adayları Beyaz Önlük Giydiler

Eyyübiye Kampüsü Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen beyaz önlük giyme programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Veteriner Fakültesi tanıtım filmi gösteriminin ardından program, fakülte dekanı Prof.Dr. Murat Sevgili’nin konuşmaları ile devam etti.

Hayvancılık sektörü bakımından önemli merkezlerden biri olan Şanlıurfa’da, Veteriner Fakültesi kliniklerine gelen hayvan türü ve hastalık çeşitliliği ile hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerine önemli bir pratik yapma zenginliği sağladığını dile getiren Dekan Prof. Dr. Sevgili, “İnsanların ve hayvanların birbirlerine bulaştırabildiği 200’den fazla zoonoz hastalık mevcuttur. Veteriner hekimler bu hastalıklarla mücadelenin yanı sıra hayvan refahı, hayvansal gıda sağlığı gibi alanlarda da önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Veteriner hekimlik bu önemli çalışmalar nedeniyle tüm dünyada saygı gören bir meslektir” diyerek öğrencilere eğitim öğretim hayatında başarılar diledi.

Veteriner olma yolunda ilk adımını atan öğrencilere mesleklerinin öneminin farkında olmalarını öğütleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, konuşmalarında; “Bu yıl başladığınız veterinerlik mesleğine, kariyerinizi çok ciddi bir şekilde planlayarak devam etmelisiniz. İlk yılınızdan itibaren kendinizi en donanımlı şekilde mücehhez ederek bu görevi yerine getirmeniz lazımdır. Aksi takdirde hayatta başarılı olmanız mümkün olmayabilir. Ayrıca sadece kariyerinize değil, sosyal kültürel bilimsel aktivitelere de zaman ayırın” dedi. Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğretim Üyesi Aydın Daş, ‘Veteriner Hekimlik ve Kariyer Basamakları’ konulu bir sunum yaptı.

Program, önlük giyme merasimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48