Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Verilen sözler tutulmadı
Naci Çetindağ
Kent Merkezine bağlı Sağlık mahallesinde patlayan kanalizasyon mahalleyi isyan ettirdi. Mahalleli, “Örnek köy olacaktık, ördek köy olduk” diye yetkililere seslendi.
Seçim öncesi örnek köy olacaksınız diye vaad edildi. Yapılan alt yapı çalışması oldu bittiye getirildi ve yağmurun düşmesiyle mahalle tam bir bataklığa gömüldü. Yetkililerin umursamadığı bu duruma Mahalle sakinleri anlam veremiyor. Köy halkı yani mahalleli, “Biz ne örnek köy nede mahalle olmak istiyoruz bize eski köyümüzü verin” dedi.
Sağlık mahallesinde yerel seçimlerden önce kanalizasyon yapılarak. Harran ovasında örnek köy diye lanse edildi. Aradan 10 ay geçmesinin ardından mahalle içersinde patlayan kanalizasyona Belediye yetkileri müdahale etmediğini iddia ediliyor. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla kepçe tutarak Kanalizasyonu onarmaya başladı.
8 bin 700 nüfuslu mahalle alt yapı ve içme suyu sıkıntılarını Şanlıurfa büyükşehir ve ilçe belediyesinin yapmadığını belirten mahalleli,”Belediye hizmetleri kesti, bizde oylarımızı kestik seçimde mahallemize gelip oy istemesinler “dedi.
Meydanda toplanan vatandaşlar şunları söyledi; “Yerel seçim öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç köyümüze gelerek ‘Sizin köy Türkiye’nin en büyük köylerinden biridir,  ben sizin köyünüzü örnek bir köy yapacağım’ dedi.  Seçim bitti yüzünü görmedik önümüzdeki milletvekili genel seçimi var artık siyasetçiler köyümüze gelmesini artık istemiyoruz biz hep Ak Partiye oy verdik ama verilen sözler yerine getirilmedi.”
BELEDİYENİN İŞİNİ VATANDAŞ ÜSTLENDİ
Belediyenin isini vatandaşın üstlendiğini belirten Abit Özgen, “Sağlık mahallesinin belediye seçimlerinden önce örnek köy olacağını söylediler. Kanalizasyonları yaptılar ama maalesef kanalizasyon taştı. Sulardan köy çıkılmaz hale geldi. Vatandaş kendi imkanlarıyla onarmaya çalışıyor. Belediyenin işini vatandaş üstlendi. Önümüzde seçim var yine gelecekler bizden oy isteyecekler halimiz perişan araçlarınız bile giremiyor biz buradan Belediye yetkilerine sesleniyoruz örnek köy olacağımıza ördek köy olduk” dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49