Öne Çıkanlar sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Vergi Rekortmenlerine Belli Oldu
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı'nca, Dedeman Otel'de düzenlenen plaket töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Kurumlar vergisinde birinci Verbundplan Birecik Barajı İşletme LTD.ŞTİ, ikinci Güneş İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., üçüncü GAPSAN Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., gelir vergisinde ise, birinci Cemil Cahit Ağar, ikinci Hasan Kırmiç, üçüncü ise Rahmi Mustafa Pirili oldu.
 
Ödül töreni öncesi konuşan Vali Güvenç, verilen vergilerin önemini belirterek şunları söyledi;
 
Vali Güvenç, Türkiye'nin doğal kaynaklarının kısıtlı olduğunu, bu yüzden devletin en önemli gelirinin vergiler olduğunu belirtti.
 
"Devletin gelirinin yüzde 85'i vergiden gelmektedir. Bu konuda handikaplarımız var. Bugün Türkiye'de kayıt dışılık var. Verginin yaygınlaştırılamaması, toplanamaması sorunu var. Bunları ne kadar aşarsak sağlıklı ekonomiye o kadar geçeriz ve yatırımlarımızı o kadar artırırız. Ama iyi yoldayız. Düne göre Türkiye'de vergi sistemi ayaklarının üzerine basmaktadır. Ben vergisini ödeyen tüm vatandaşlara teşekkür ederim."
 
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkan vekili Cemal Demir ise kentte kayıtdışılığı engellemek için çabaladıklarını ve tahsilatta yaşanan sıkıntının en büyük nedeninin personel yetersizliği olduğunu söyledi.
 
Konuşmaların ardından, 2011 yılında Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde ilk 5 sırayı alan mükelleflere plaket verildi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49