Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Velilerin Öğrenci Servis Ücret İsyanı

Yeni eğitim öğretim yılına başta derslik yetersizliği ve öğretmen açığı ile sancılı başlayan Şanlıurfa’da eğitimin sorunlar yumağına velilerin ücret isyanı da eklendi. Belediye’nin belirlediği rayiç’i hiçe sayan öğrenci servisleri ücretlerde velileri mağdur etmekte. Servislerin keyfi ücret talebine veliler isyan ederken, servis görevlilerinin, talep ettikleri rayicin üstünde yüksek fiyata tepki gösterenlere “öğrencilerinizi göndermeye bilirsiniz” dedikleri öne sürüldü.

2018-2019 eğitim yılı öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığının tarife talebe üzerine UKOME ve tescil Şube Müdürlüğü, UKOME Genel Kurulunda 2018-2019 eğitim yılı öğrenci servis ücretlerini belirledi. Genel Kurulda alınan kara göre 0-5 kilometre arası 120 TL,5-10 kilometre arası 130TL, 10-20 kilometre arası 135 TL, 20 kilometreden sonrası için ise her 1 kilometre için 1.30 TL ek ücret ödenmesi olarak belirlendi. Alınan kara UKOME tarafından servislere iletildi.

Okulların açılmasının ardından öğrenci servisleri Belediyenin belirlediği rayiç’i hiçe sayarak kendilerinin belirlediği fiyatları talep etmekte. Veliler ise servislerin fahiş fiyat talebine adete isyan ediyor. Servis ücretlerinde fahiş fiyat talep edilmesi üzerine bazı veliler çocuklarının okulunu nakil yaparak değiştirirken, bazıları da çocuklarını halk otobüsleriyle okula göndermeye başladı.

OKUL İDARECİLERİNE TEPKİ

Okul idareleri Okul aile birliğini adına servisler firmalarından okula bağış aldıklarından dolayı velilerin servis ücretleri ile ilgili şikayetine duyarsız kaldığı öne sürüldü. Milli Eğitim Müdürlüğünden okula bağış alan okul idarecileri hakkında yasal işlem yapmalarını isteyen veliler Emniyet, Müdürlüğü, Belediye ve Maliye’nin öğrenci servislerine yönelik sıkı denetim yapmasını istedi. Şehir merkezinde 250 TL servis ücretin dahi talep edildiği Şanlıurfa’da Veliler “Servis ücretleri çok yüksek bunları kontrol eden hiçbir kurum yokmu Allah aşkına Fırıncılar, Şehirler arası otobüs firmaları nasıl ki rayice uyuyorsa, öğrenci servislerinin de rayice uymaları gerekiyor. Denetlenmedikleri için rayici hiçe sayarak kafalarına göre ücret almaktalar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49