Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Vatandaşların sıcak ile tehlike arasındaki imtihanı
Şanlıurfa’nın Halfeti  ilçesinde bulunan Fırat nehri sayısız can aldı. Her yıl Fırat nehrinden ölüm haberi geliyor. Bayram tatilini Eski Halfeti'de geçiren vatandaşlar tehlikeyi aldırış etmeden çocuklar ile birlikte Fırat'ta suyunda serinlemek pahasına tehlikeyi göze alıyor.
Ramazan Bayramında Halfeti'ye sayısız tur düzenlendi. Bayram tatilinde Halfeti'ye gelen aileler çocuklar ile birlikte su altına kalan cami'nin yanında tehlikeyi aldırış etmeden Fırat'ta serinlemeye çalışıyorlar. 
Bayramda Halfeti'de yaklaşık 50 dereceyi bulan sıcaklardan bulunan vatandaşlar kendilerini Fırat suyuna bırakıyor. Ölüme davetiye çıkaran suda serinleme yapan daha çok küçük çocuklar Fırat’ın azgın sularında bir sağa bir sola savrularak karaya tutunmaya çalışıyor. Halfeti'de başka bir serinleme havuzun olmadığını belirten, vatandaşlar havanın çok sıcak olduğunu başka çarelerin olmadığından suya girdiklerinin ifade eden vatandaşlar, suyun içinde bir havuz yapılmış ama oda çalışmıyor. Buralarda her yerde su var neden havuz yapılmıyor diye yetkililere seslendiler.
Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını isteyen vatandaşlar, “Öğle vakti sıcakta tehlikenin farkında olmadan suda  serinlemeye çalışan bu çocukların hayatları bu kadar ucuz mu? Allah korusun, Fırat'ın azgın suyu bunları hemen alır ! İllaki bir kaza meydana geldikten sonra mı önlem alınacak! Yetkililer bir an önce bu duruma bir çare bulsunlar” diye konuştular.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49