Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Vatandaşlar Yapılmasını Bekliyor

Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar mahallesinde bulunan ve daha önceleri Köy toplantıların olduğu sit alanı olarak kabul edilen tarihi eski ev restore edilmeyi bekliyor. Tarihi köy odası çocukların oyun yeri olarak kullanılıyor. Alınan bilgilere göre sit alanı edilmeden önce Ovada bulunan bölge halkına uzun yıllar hizmet veren Köy toplantıların ve önemli görüşmelerin görüşüldüğü köy kahvesi (mırra) ikram edildiği tarihi ev sit alanı olmasıyla birlikte yıkılmaya yüz tutuldu. Evde oluşan hasarlar nedeniyle Mahalle camisi ve taziye evin yakınlarında bulunan sit alanı büyük bir ölçüde vatandaşları etkilendiği belirtildi. Mahalle halkı Şanlıurfa büyük şehir belediyesi tarafından sit alanının olduğu tarihi evin restore edilmesini istiyor.

Mahallede eski ev ve hanların bulunduğunu da hatırlatan vatandaşlar, Mahalle bulunan han ve eski evlerin restore edilmesini istedi. Osmanlı dönemine hizmet etmiş bir köy olması sebebiyle köyde çok sayıda tarihi han bulunuyor. Tarihin korunması amacıyla, köydeki hanların restore edilmesini isteyen Vatandaşlar “Köyde bulunan hanların restore edilmesini istiyoruz. Burada bulunan tarihi hanlar, Türkiye’nin geçmişini yansıtıyor ve korunması lazım. Tarihi yapılarımızın ayakta durabilmesi için restorasyon şart. Şanlıurfa’nın diğer bölgelerindeki tarihi hanlar restore edilirken, köyümüzde bulunan tarihi yapı ve hanların da restore edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUlucanalr
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49