Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Vatandaşlar Kaliteli Ekmek İstiyor

Şanlıurfa mutfağının önemli unsurlarından biri olan tırnaklı ekmeğin tadı kaçmaya başladı. Şanlıurfa’nın her öğününde yenilen ve vazgeçilmez olan tırnaklı ekmeği geçen yıl tescillenerek patent almıştı. Fakat Şanlıurfa mutfağının önemli lezzetlerinden olan tırnaklı ekmeğin kalitesi gittikçe düşmeye başladı. Urfa’nın her yerinde olan ekmek fırınlarından alınan ekmekler eve getirilene kadar taş gibi oluyor.

Fiyatı artarken kalitesi düşen ekmekten tat alamayan vatandaşlar kaliteli ekmek yemek için fiyatın yükselmesine razı. Son olarak tırnaklı ekmek fiyatı 90 kuruştan 1 Liraya çıkarılırken yine 160 gramlık açık ekmek fiyatı ise yine 90 kuruştan 1 liraya çıkarılmıştı. 250 gramlık somun ekmeğin fiyatı ise 1 liradan satılmaya devam ediliyor.

Şanlıurfa'da üretilen ekmeğin kaliteli olmadığını ifade eden vatandaşlar, ekmekteki eski lezzeti bulamadıklarını açıkladılar. Son yıllarda ekmekte kalite ve lezzetin düşük olmasından herkes yakınarak, geçmişteki ekmeği özlüyorlar. İnsanların temel ihtiyaç maddelerinden ekmek, yemeklerin olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Ekmek gramajlarının düşük olduğu için çabucak kurumasına vatandaşlar tepki göstererek bir an önce kaliteli ekmek yemek istediklerini söylediler.

Dünyada mutfağıyla ön plana çıkan Şanlıurfa’da mutfağın temelini ise tırnaklı ve açık ekmek oluşturuyor. Ancak mutfağın temel yapısını oluşturan meşhur tırnaklı ekmek son zamanlarda kalitesini iyice yitirdi. Fırından alınan ekmek eve varmadan önce taş gibi kesiliyor. Vatandaşlar, kalitesini yitiren ekmekle ilgili yetkili kurumların gerekli çalışmaları yapmasını beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa’nın Siverek gibi ilçelerinde ekmeğin kalitesi vatandaşları memnun ederken, kent merkezinde ekmeğin kalitesiz oluşu vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada onlarca vatandaş duruma tepki göstererek yetkililerin harekete geçmesini söyledi.

Kalitesi gün geçtikçe düşen tırnaklı ekmeğe en çok şikâyet ise çok çabuk kurumasından dolayı geliyor. Ekmeğin çok çabuk kuruduğunu söyleyen vatandaşlar, “Ekmeği fırından alıp eve götürene kadar tahta gibi sertleşiyor. Ekmeğin kalitesi bu kadar düşürülmez. Bu insanların beslenmesinde temel gıdadır. Temel gıdada kalitesiz olursa biz vatandaş olarak ne yiyelim. Zaten diğer ürünler hep sağlıksız şekilde üretiliyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 5 yıl önce

B.Belediyesi ve ilçe Belediyelerin Allah içün 15 günde bir gerekli kontrolleri yapsalar ölürler mi? Asli görevleri olan denetim işini neden yapmazlar ki? Genelde Fırınların sağlıksız ortamlarda ve standardın dışında Ekmek üretiyorlar. Urfa mıza yakışmıyor...

banner24

banner49