Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Vatandaşlar güzel güneşin tadını çıkarıyor
Yurdun genelinde soğuk havalar etkili olurken, Şanlıurfa’da diğer illerine kıskandıran güneşli ve sıcak günler yaşanıyor.
 
Şanlıurfa’da mevsimin kurak geçmesi çiftçi ve hayvancılıkla uğraşanları üzse de, kent merkezinde yaşayanlar bu havalardan oldukça memnun. Türkiye genelinde yağışlar ya da ayaz havalar etkili olurken, Şanlıurfa ilkbahar günlerini yaşıyor. Kent merkezinde sıcak hava ve güneşin keyfini yaşayan vatandaşlar, Haşimiye meydanındaki banklara oturarak, güneşleniyor. Banklarda oturarak, güneşin keyfini çıkartan vatandaşlar, sıcak günlerden memnun olduklarını ancak, çiftçiler için yağışların olmasını istediklerini söyledi. Bölgede sıcak havalar etkili olurken, ailesiyle vakit geçirmek isteyen vatandaşlar da aileleriyle birlikte pikniğe çıktı. Şanlıurfa’daki havanın bahar günlerini aratmadığını söyleyen vatandaşlar, güneşten faydalanmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Ayrıca, Şanlıurfa’da güneşli havaların yaşanması dolayısıyla, kent merkezindeki kutsal makamlar da ziyaretçi akınına uğradı. Güneşli havaları fırsat bilen vatandaşlar, kutsal makamları ziyaret ederek, kendileri ve yakınları için dua etti. Hz. Eyyüp’ün çile çektiği belirtilen Eyyüp Peygamber sabır makamını ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler, kış gününde bu fırsatı yakaladıkları için mutlu olduklarını, öte yandan çiftçiler için dua ettiklerini söyledi.
 
Gaziantep’ten geldiğini ve fırsat buldukça Şanlıurfa’daki kutsal makamları ziyaret etmeye çalıştığını söyleyen Faruk Aslan, “ülke genelinde soğuk ve ayaz havalar etkili olurken, Şanlıurfa ve Gaziantep bölgelerinde bahardan kalma günler yaşanıyor. Tabi bu durum çiftçilerimiz için sevindirici bir durum değil ancak, biz de bu kutsal makamları ziyaret ederek, hem çiftçilerimiz için hem de yakınlarımız için dua ettik. Tabi güneşli günler bizi memnun ediyor ancak, çiftçilerimizin de ürün elde edebilmesi için yağışa ihtiyacı var, Allah kimseyi mağdur etmesin” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49