Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Vatandaşın Isınma Kaynağı Oldu
Naci Çetindağ
Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçende yaşayan dar gelirli vatandaşlar, ısınmak için odun ve kömür alamayınca pamuk sapına (freze) yöneldi.
 Akçakale'de yakacak odunun tonu 480 TL, olunca dar gelirli vatandaş pamuk sapına yönelmek zorunda kaldı. Sabahın erken saatlerinde sürülmüş pamuk tarlalarına gelen vatandaşlar, önce pamuk saplarını toplayıp, tarladan at arabalarına yükleyerek eve götürüyor. Pamuk sapı toplamaya gelenlerin çoğunlukla bayan olması, yükün bayanların omuzlarında olduğunu gösterdi. Sabahın erken saatlerinde sürülmüş pamuk tarlalarına gelen bayanlar, evin her türlü kahrını kendilerinin çektiğini,belirterek, "Bu yıl odun ve kömür alacak hükmümüz yok. Odun ve kömür fiyatları çok pahalı. Çoluk çocuğun ısınması için pamuk çöpü toplamaktan başka şansımız yok, topladığımız sapları traktörlere yükleyip eve götürüyoruz"dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49