Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Valilik duyurdu! Urfa"da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geldi
Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid­19) salgınının yayılmasına engel olmak amacıyla İçişleri Bakanlığının 22.03.2020 tarih ve 5762 sayılı Genelgeleri ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirilmiş, 10.06.2020 tarih ve 9138 sayılı genelge ve buna istinaden alınan 19/06/2020 tarih ve 82 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile söz konusu kısıtlama esnetilerek her gün sabah 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verilmiştir.
İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenmektedir.
Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığının 12.08.2020 tarih ve 13102 sayılı "65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" hakkındaki Genelgelerine istinaden 13.08.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları ile ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır.
İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranının düzenli olarak takip edilerek 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili olarak;
1. İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranının düzenli olarak takip edilmesine,
2. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sabah saat 06:00-10:00 ve 16:00-18:00 arası sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına,
3. 65 yaş üstü kişilerin (gelin ve damadın 1.derece yakınları hariç) düğün, nişan, nikah, mevlit yemekleri vb. etkinliklere katılmasının yasaklanmasına,
4. Sokak düğünlerinin 2 saat ile sınırlı tutulmasına,
5. İşçi, öğrenci ve memur servis araçlarında kurallara uyulmaması halinde,
* Birinci ihlalde uyarılması,
* İkinci ihlalde idari para cezası,
* Üçüncü ihlalde servis aracının 5 gün süre ile bağlanması,

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49