Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Vali Küçük “Sınıf Başına 30 Öğrenci Düşecek”
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; katıldığı bir açılış programında Şanlıurfa’nın eğitim öğretimde kat ettiği mesafeye değinerek: “Şanlıurfa’da geçen yıl açılan okul sayısı Türkiye’de en yüksek” dedi. 
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde özel bir okulun açılış programına katılan Vali İzzettin Küçük; burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa’ya yapılan eğitim yatırımlarını değerlendirdi. Son iki yılda Şanlıurfa’da 320 okulun açıldığını belirten Vali İzzettin Küçük; bu yıl da 100 yeni okulun daha Şanlıurfa’ya kazandırılacağını kaydetti. 
Şanlıurfa’da eğitim için harcanan paranın 1 milyar TL’yi aştığını sözlerine ekleyen Vali Küçük: “İstanbul’da bile açılan okul sayısından fazla okul Şanlıurfa’da açıldı. Bunun yansımasını görüyoruz. Yetmişlerde olan sınıf mevcudu, 35-40’lara indi. İlçelerde durum daha iyi, sayı 32’lere indi. Yeni yüz okulumuzu da yaparsak il merkezindeki sınıf başına düşen öğrenci sayısı 30’lara inecek” dedi. 
Şanlıurfa’ya eğitim alanında bu denli büyük bir yatırımın gelmesinde en büyük payın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik’e ait olduğunu kaydederek konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük; özel sektörün de yaptığı eğitim yatırımlarıyla Şanlıurfa’da eğitime katkı sunduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda Şanlıurfa’da eğitime katkı sunan herkese teşekkürlerini ifade eden Vali İzzettin Küçük; açılacak olan okulun hayırlı olmasını diledi. 
Açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada: “Şanlıurfa, ilim irfan yuvası, ilk üniversitenin açıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu yüzden bu alanda Şanlıurfalılara ne yapsak azdır. En hayırlı yatırım da insana yapılan yatırımdır. Son iki yılda yapılan dersliklerle sınıf mevcutlarının 38’lere gelmesi son derece anlamlıdır. Genç bir nüfusa sahip Şanlıurfa’da eğitim alanındaki bu fiziki adımların gecikmeden atılması gerekiyordu, bu adımları attık. Çok şükür bugün sınıflarımız Türkiye standartlarına neredeyse gelmiş bulunuyor” dedi. 
Konuşmasının bir kısmında çocuklara da seslenen Bakan Çelik: “Siz Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin umudusunuz. Umudu, geleceği olmalısınız. Geleceğin bakanları başbakanları olmalısınız; idealleriniz bu olmalı. Sizi yanlış yola çekmek isteyecek olanlara karşı direnecek eğitimi hep birlikte bu eğitim yuvalarında alacaksınız. Hayırlı evlat olacaksınız” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardındansa katılımcılar tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, ilçe belediye başkanları ve öğrenci velileri katıldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49