Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Vali Güvenç Köylülerin Acısını Paylaştı
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ceylanpınar İlçesinde Suriyeli sığınmacılar için yapılan konaklama tesislerinde çalışan işçileri taşıyan servisin kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Ferit Dadaş’ın ailesine Yazgüneşi Köyü’nde taziye ziyaretinde bulundu.
 
Kazada hayatını kaybeden Ferit Dadaş’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Güvenç, köyde gösterilen dayanışmadan dolayı köylülere teşekkür etti.
 
Vali Güvenç köylülere hitaben yaptığı konuşmada: “Allah bu samimiyeti, dayanışmayı, kardeşliği, sevgiyi, paylaşmayı, bölüşmeyi kaybettirmesin. Bunlar güzel hasletlerimiz. Kan davası gibi Kötü hasletlerimizi de Allah bir an önce kaldırsın. Kan davası gibi bazı hususlar var ki ne dinimizde ne geleneğimizde ne de kitapta yeri var. Bunları da bitireceğiz. Tertemiz geleceğe dönük çocuklarımıza pırıl pırıl bir Türkiye bırakacağız. Onların konuştukları dil daha medeni olacak, barışçıl olacaklar, kardeşlik içerisinde yaşamayı öğrenecekler. Başkasına saygı göstermeyi bizden daha iyi öğrenecekler. Çünkü bu gök kubbenin altında herkese yer var” dedi.
 
Köyleri daha yaşanabilir hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Vali Güvenç, “ geçen sene yaptığımız yolları gördüm gurur duydum. Yapılan yollar bozulmadan İnşallah bu yolların ikinci katını da bu yıl yapacağız. Bu sene geçen seneki yolların ikinci katını yapacağız” dedi.
 
Karşılaşabilecekleri bir sıkıntıda köylüden kendilerini aramalarını isteyen Vali Güvenç, “Devlet kapısında vatandaşa kötü muameleyi kabul etmiyoruz. Ayrımcılığı, kayırmacılığı kabul etmiyoruz. Bunu kim yaparsa bize bildireceksiniz ve biz onların yakasına yapışacağız” dedi.
 
“Bizim varlık nedenimiz sizlerin mutluluğu ve refahıdır” diyen Vali Güvenç, “Biz bunun teminatıyız. Ben Vali olarak konuşuyorum; Vatandaşın kanuni işleri tıkır tıkır devlet dairesinde yapılacak. Yapmayanın yakasına yapışacağız. Yapana da saygı duyacağız. Memurlar da bizim insanımız, bizim çocuklarımız. Anadolu’nun değişik yerlerinden gelip bu köylerde çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize sahip çıkacağız. Onlara saygı duyacağız. Onların daha çok çalışması; çocuklarımıza sevgiyi, barışı, kardeşliği öğretmesi için biz de onlara iyi davranacağız. Bu karşılıklı dayanışma olunca pırıl pırıl bir gençlik yetişecek. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim neslimizin çektiği sıkıntıları çekmeyecekler. Onlar bizlerden daha çalışkan, akıllı, bilgili olacaklar ve onların Türkiye’si dünyada lider ülke olacak. Bunun ayak sesleri geliyor” dedi.
 
Eksikliklerin, sıkıntıların, sorunların her zaman olabileceğini ama ülkenin bunları aşabilecek güçte olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvenç; “Sizlerin samimiyeti ve desteğiyle bu sıkıntıları birlikte aşacağız. Emin olun o kararlılıktayız” dedi.
 
Şanlıurfa için 370 milyon TL’lik okul ihalesinin çoğunu gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Güvenç; “Derslik başına 60-70 tane öğrenci düşüyordu. Bunu yok etmek için Başbakanımızın emriyle bu okulların ihalesini yaptık, inşaatlar devam ediyor” dedi. Köyünde okul olan muhtarlardan da bir ricada bulunan Vali Güvenç; inşaatlara sahip çıkılması gerektiğini, inşaatlarla ilgili sıkıntı gördükleri yerde kaymakamı aramalarını istedi.
 
“Taziye ziyareti için bile gelmiş olsam, ne zaman köyleri ziyaret etsem bu samimiyet beni çok etkiliyor, moral buluyorum” diyen Vali Güvenç, sözlerinin sonunda acılıyı aileye bir kez daha başsağlığında bulunarak sözlerini tamamladı.
 
Vali Celalettin Güvenç taziye ziyaretinin ardından köy odasında bir kez daha köylülerle bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu. Vali Güvenç’e Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49