Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Vali Güvenç: “Kan Kanla Yıkanmaz”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hafta sonunda Akçakale’ye bağlı Karatepe Köyünde komşular arasında çıkan ve Aslaner ailesinden 4 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın ardından Aslaner ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 
Vali Celalettin Güvenç, Aslaner ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, aileye sağduyu çağrısında bulundu. Vali Güvenç; taziyeye gelenlere hitaben yaptığı konuşmasında yaşanan acının büyük olduğunu ifade ederek, bu olayın tüm köyü ve Şanlıurfa’yı derinden yaraladığını belirtti.
Olayın yaşandığı günden beri Valilik, Kaymakamlık, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkili kurumların bu işi takip ettiğini dile getiren Vali Güvenç, olayların daha da büyümemesi için her türlü gayreti sarf ettiklerini söyledi. 
Vali Güvenç, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, bunu yapanların kanun nezdinde cezasını çekeceğini dile getirdi. Vali Güvenç şöyle devam etti: “Gereken ne ise yapıyoruz. Buraya gelmemdeki amaç ilk önce acınızı paylaşmak, ölenlere rahmet, yakın efradına sabır dilemektir. Sizlere de kan kan ile yıkanmaz, yanlış yanlış ile doğrultulmaz demek için geldik. Gençlerimizi ve çocuklarımızı nefretle ve kinle birbirine düşürmeye hiçbirimizin hakkı yok. Hiçbir ana babanın hiçbir insanın, hiçbir vatandaşımızın hakkı yok. Taziyeyi açtınız teşekkür ediyorum. Bu yakışır bize acımızı yakışır şekilde yaşamamız lazım”.
Olaya taraf olan diğer aile ile de görüşeceklerini dile getiren Vali Güvenç, sükûnet ve sağduyuyu onlardan da rica edeceklerini belirtti. “Bir anlık öfkenin nelere sebep olduğunu, bize ne kadar pahalıya mal olduğunu, bunun sonunun olmadığını hepimiz birlikte görelim artık” diyen Vali Güvenç, “Bir tek insanı haksız yere öldürmek tüm insanları öldürmek gibidir” dedi. Vali Güvenç, bunu yapanın da cezasını çekeceğini ifade etti.
Özellikle gençlere seslenen Vali Güvenç; kan davasını, adam öldürmeyi artık bu topraklardan yok etmek gerektiğini belirterek: “Sizlerin dünyasında asla bunlarla anılmayalım. Bu bize yakışmıyor. İnanın hazmedemiyorum. Şu cennet topraklarda, şu bereketli topraklarda çok şükür suyumuzu getirmişiz. Altın değerinde pamuk üretiyoruz. Şükredeceğimize, çalışacağımıza, çabalayacağımıza daha zengin olmanın yollarını arayacağımıza birbirimizi kırıyoruz, birbirimize sıkıntı çıkarıyoruz. Allah hepimize sağduyu, basiret versin, bir daha bu kötülükleri köylerimize kentlerimize yaklaştırmasın” dedi.
Konuşmasının sonunda sağduyu çağrısını yineleyen Vali Güvenç, aileye başsağlığı ve sabır dileyerek; “Allah bu acıları kimseye yaşatmasın, sizden ricam soğukkanlı ve sabırlı olalım” dedi.
Taziye ziyaretinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Jandarmama Alay komutanı Albay Emin Dursun ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu eşlik etti.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49