Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Vali Güvenç: Gazileri kabul etti
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle şehir muharebeleri yaşamış olan kentlere düzenlenen gezi kapsamında Şanlıurfa’ya da gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ve yönetimini kabul etti.
 
Misafirlerini İl Özel İdaresi Eğitim Tesislerinde kabul eden Vali Güvenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Sohbet esnasında tüm gazilere ve yakınlarına şükran ve minnetlerini dile getiren Vali Güvenç, “İyi ki sizler varsınız. Şu hassas coğrafyada asırlar boyu ayakta kalmamızın bir bedeli var. Sizlerin gösterdiği fedakârlıklarla ödenen bu ağır bedel neticesinde bu millet ve bu milletin evlatları ayakta kalmıştır. Bu yüzden gazilerimiz bu vatanın aziz hatıralarıdır” dedi.
 
Son dönemde, hükümetin gazilerle ilgili yaptığı çalışmaların gazilere ne derece sahip çıktığının göstergesi olduğunu belirten Vali Güvenç, “Hak ettiğiniz her şeyi yapamasak da bir takım imkânlarla sizleri onurlandırmaya çalışıyoruz. Kusurlarımızı bağışlayın, çünkü canını, hayatını; devlete, millete veren insanlara ne yapsak azdır” dedi.
 
Ziyaret için geldikleri Şanlıurfa hakkında dernek yöneticilerine bilgiler de veren Vali Güvenç, İnşallah bu geziden memnun kalırsınız. Şanlıurfa’mız kadim ve dünyanın en eski kentlerinden birisidir. Peygamberler diyarı olarak bilinen ve 11 tane peygamberin ayak izi bulunan bu diyarda; tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri görme imkanı bulacaksınız. İnşallah burada kalacağınız süre içerisinde güzel vakit geçirirsiniz” dedi.
 
Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ise; İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler ve yakınlarının bir araya geldiği bir dernek olduklarını ifade ederek, dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Düzenledikleri gezi programına destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Tandoğan: “Kurtuluş Savaşında şehir muharebeleriyle ilgili Güneydoğu’da vatan savunmasını başlatan Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep illerini ve buralardaki kahramanlarla ve geçmişi kahramanlıklara dolu olan halkımızla buluşmak istedik. Sağ olsunlar Sayın Bakanımız da bizlere her türlü desteği verdiler. Mülki amirlerimiz de sizler gibi desteğini esirgemedi. Gaziantep’in ardından da Şanlıurfa’ya geldik. Desteğinizden dolayı gazilerimiz adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise Türkiye’nin dört bir yanından Şanlıurfa’yı ziyarete gelen gazi ve gazi yakınlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
 
Sohbet sırasında Erzurumlu bir gazi tarafından Vali Celalettin Güvenç’e oltu taşından yapılmış bir tespih hediye edildi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ise gazilere verdiği desteklerden dolayı Vali Güvenç’e plaket takdim etti.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni kabul eden Vali Güvenç’e; Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49