Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

VALİ GÜVENÇ, “FISTIĞIN KATMA DEĞERİ ARTIRMALIYIZ”
 Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Birecik Gap Fıstıkçılar Derneği heyetini makamında kabul etti. Fıstık yetiştiriciliğinin ve ticaretinin ele alındığı görüşmede fıstığın bölge ekonomisine katkısı üzerinde duruldu. Bu konuda “Acil ve önemli işlerimizden bir tanesi de fıstıktan elde ettiğimiz katma değeri arttırmaktır” diyen Vali Güvenç, “Türkiye’nin fıstığının yüzde ellisini üretiyoruz ama ticari gelirini başka iller elde ediyor. Sizlere düşen yeni entegre tesisler yapıp bu işin ticaretiyle ilimize daha fazla girdi sağlamaktır” dedi. 

 

Vali Güvenç, “Devlet olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ama üreticinin, tüccarın, bu işle ilgili kişinin de bilinçli olması lazım. Bir araya gelerek birlikte çalışılması lazım. Yurt içi yurt dışı pazarların iyi araştırılması lazım. Tesisleşmeye önem vererek mevcut tesislerin rehabilite edilmesi lazım” dedi. 

 

Şu an için beş ülkeye ihracat yaptıklarını belirten dernek temsilcileri ise, pazarlarını daha da genişletebilmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. 

 

Engelliler Derneklerini Kabul Etti

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitim Derneği Başkanı Ali Tenik, Zihinsel Engellileri İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

 

Engellilerle ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Bedih Satoğlu, desteklerinden ötürü Vali Güvenç’e teşekkür etti. 

 

Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitim Derneği Başkanı Ali Tenik ise otizm konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla yaptıkları çalışmaları anlattı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49