Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Vali Erin’den önemli uyarı!

Toplantıya Vali yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, İl emniyet müdürü Selçuk Doğuş, İl jandarma komutan ve Eyüp Sabri Kirişçi katıldı.

Korona virüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler başta olmak üzere şehri ilgilendiren bazı konular hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Erin, korona virüs salgınıyla mücadelede yürütülen çalışmalar, alınan tedbir kararları ve kontrollü sosyal hayat süreci hakkında konuştu.

Vali Erin,” 1 Haziran’dan normalleşme süreciyle birlikte Pozitif vaka sayılarımızda artış var bunu gizlemiyoruz. Daire başkanları ve bir çok sağlık çalışanlarda pozitif çıktı. Alınması gereken önlemleri vatandaşlarımız ve sizlerle birlikte paylaştık. Yeni bir döneme girdik. Bu salgının yayılımını alacağımız basit tedbirlerle önleyebiliriz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Önce kendimizden, ailemizden ve çevremizden başlayarak almamız gereken tedbirler var. İnşallah aşı ve tedavisi bulunur. Ülkemizde de bu tedaviye başlanır ve bu virüs ortadan kaldırılır. Şanlıurfa'da pandemi sürecinde büyük emek veren sağlık personellerine, jandarma teşkilatına, emniyet teşkilatına ve diğer bütün arkadaşlara huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Erin: "Cezai işlem uygulamak en son tercihimiz ancak, denetim ve cezai yaptırımın en çok uygulandığı kent Şanlıurfa’dır.: 30 bin vatandaş ceza yedi

Kurallara uymayan 20 -26 temmuz maske denetim sonucu 1200 vatandaşa 1 milyon 75 bin TL ceza kesildi Is yeri denetimleri son 1 ayda 1 milyon TL ceza kesildi. Son 15 gün içinde vaka sayısında vaka artısı var. Hastanede doluluk oranı yüzde 5, Vakaların yüzde 70 hastaneden taburcu edildi. Yoğun bakımda 50 civarında

Vali Erin: "100 insanımızı bu hastalık nedeniyle kaybettik. Bana birşey olmaz düşüncesi son derece yanlıştır. Bu düşünce Urfalı'ya da insana da Müslüman' a da yakışmaz"

Vali Erin, Urfa’da 20 bin bina ve 20 köy karantinada Taziye, Düğün,Sıra gecesi gibi alışkanlıklarımız eskisi gibi devam etmemeli. Bu hastalık Urfalıya sökmez, korona benim koronam siyene düşüncesi, anlayışı kabül edilebilir birşey değil.Tedbir almazsak çok daha fazla rakamlara ulaşabiliriz, Şanlıurfa’da test cihazı 3’ çıktı, günlük test sayısı binin üzerinde şuanda kadar 70 binin üzerinde test yapıldı. En fazla vakanın olduğu ilçe yüzde 27 ile Haliliye ikinci sırada Karaköprü var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48