Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Vali Erin, Trafik Kurallarına Titizlikle Uyulmasını İstedi

Akçakale yolu üzerindeki trafik kontrol noktasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine iştirak eden Vali Erin, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından “Yaşam için kısa bir mola” sloganıyla kurulan Yaşam Tüneli adlı çadıra alınan araç sürücüleriyle trafik kuralları hakkında sohbet etti. Sürücülerle birlikte yaşam tünelinde kurulan ekranlardan sunulan kısa filmi izleyen Vali Erin, vatandaşların bayramını tebrik ederek, araçlarda bulunan çocuklara “Kemerin Ses Getirsin” sloganıyla başlatılan kampanyayı tanıtıcı broşürler dağıttı.

Burada bir açıklama yapan Vali Erin, Kurban Bayramı arefesinde bulunulduğunu ve bayramın huzur içinde geçmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından sıkı güvenlik tedbirlerinin hayata geçirildiğini belirtip, tüm sürücülerin trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini isteyerek bayramlarını tebrik etti.

Bayram önceleri ve sonrasında yaşanan trafik kazaları nedeniyle büyük can ve mal kayıpları yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Erin, aşırı hız, dikkatsizlik ve emniyet kemeri takmama nedeniyle kaybedilen canların önüne geçmek için uygulanan kampanyalara vatandaşların katılımının önemine dikkat çekti.

Trafik bilinci oluşturmasına yönelik kampanyalar sonucu, yaşanan ölümlü ve maddi hasarlı kaza sayısında önceki yıllara oranla yüzde 35’e yakın azalma olduğunu kaydeden Vali Erin, “Bu çok önemli bir rakam. Yüzde 35 vatandaşımızın hayatta kalması demek. İnsan hayatının ve ülke kaynaklarının korunması, muhafaza edilmesine yönelik çalışmalar artarak devam edecek” diye konuştu.

Araçta kesinlikle cep telefonu kullanılmaması, emniyet kemeri takılması ve kurallara riayet edilmesi tavsiyesinde de bulunan Vali Erin, bayram nedeniyle gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.

İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da, ülke genelinde trafik kazalarıyla birlikte yaşanan ölümlerde, alınan tedbirler sonucu büyük azalma olduğunu ifade ederek Şanlıurfa’da 2018-2019 yılları kıyaslandığında ölümlü kazalarda yüzde 24 oranında azalma olduğunu söyledi. Azalma sürecinin devam etmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yaşam tüneli uygulamasının Şanlıurfa’da da kurulduğunu ve sürücülerin yaşam tüneline alınarak yapacakları ihmallerin neye malolacağını buradaki ekranlar vasıtasıyla izlediklerini kaydeden Tipioğlu, Vali Erin’in koordinasyonunda bayram süresince trafik kontrollerini ve tedbirlerini artırdıklarını dile getirdi. Tipioğlu, “Kurban bayramı vesilesiyle sevdiklerine giden tüm sürücülerin güvenlik içerisinde, hiçbir kazaya karışmadan, trafik kurallarına uyarak bu yolculuklarını tamamlamalarını diliyor, tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum” dedi.

KAMPANYA HAKKINDA:

Karayolu Trafik Güvenliği konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve kamuoyunda gerekli farkındalığın oluşturulması amacıyla 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kurban Bayramı tatil dönemi süresince trafik güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla çocuklara yönelik Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin sloganıyla Kemerin Ses Getirsin isimli ödüllü video yarışması düzenleniyor.

Yarışma kapsamında Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin sloganıyla ülke genelinde kurban bayramı süresince trafikte aileleri ile birlikte seyahat eden çocuklardan, araç sürücüsü ve araçtaki diğer yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda bilinçlendirdiği ve uyardığı görülen videolarını #kemerinsesgetirsin hashtagini etiketleyerek TrafikEgm twitter adresine göndermeleri istendi. Gönderilen videolardan en çok beğeniyi alan ilk 100 çocuğa scooter, kask ve koruma ekipmanı hediye edilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.trafik.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48