Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Vali Erin: Mazlumlara Hamiliğe Devam Edeceğiz

Şanlıurfa’da yaşayan Iraklı, Afgan ve Suriyeli birer ailenin katıldığı ziyarette konuşan Vali Erin, “Bugüne kadar sadece Suriyeli değil, komşu ülkelerde yaşayan mağdur ailelere de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hamiliğe devam edeceğiz. Allah rızası için gereken ne ise onu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli, Türkmen ve diğer İslam ülkelerinden gelen misafirlere de ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Erin, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için eksiklikleri gidermeye gayret ettiklerini söyledi.

Mültecilere hitaben konuşan Vali Erin, sözlerine şöyle devam etti: Kim ne derse desin, bizler kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmeye Allah rızası için devam edeceğiz. Elimizden ne geliyorsa sizler için yapmaya devam edeceğiz. Allah acılarınızı hafifletsin, sıkıntılarınızı gidersin. Sizden tek ricamız, bizlere, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Cumhuriyetine dua etmenizdir.

Vali Erin’in konuşmasının ardından Iraklı Türkmen, Afgan ve Suriyeli mülteci aileler, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini aktararak, yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye’ye ve Şanlıurfalılara teşekkür ettiler.

Ailelerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Erin, Iraklı Türkmen ailenin iki kızının eğitimine devam etmesi için yatılı okula kayıtlarının yapılması, ailelerin maddi taleplerinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diğer yardım kuruluşlarınca temin edilmesi talimatını verdi.

Ziyaret, Vali Erin’in ailelerle birlikte gelen çocuklara oyuncak hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

DÜNYA MÜLTECİLER GÜNÜ:

2001 yılından beri her yıl 20 Haziran’da kutlanan Dünya Mülteciler Günü, dünyanın her yerinden, şiddet ve zulümden dolayı evlerinden kopartılan ve zulümden kaçan insanların anıldığı ve onurlandırıldığı bir gündür.

Dünya Mülteciler Günü’nde yayımlanan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin imzasını taşıyan 2015 Küresel Eğilimler Raporu’na göre, dünyada yerlerinden edilmiş insanların sayısı bugüne kadarki en büyük orana ulaşmıştır. Dünya genelinde geçen yıl beş milyon kişi daha evlerini terk etmek zorunda kaldı ve mülteci sayısı toplam 65,3 milyona ulaştı.

3,2 milyon kişinin gelişmiş ülkelere sığınma başvurusunda bulunduğu belirtilen raporda, en fazla başvurunun Almanya’ya yapıldığı ifade edilirken, mültecilerin yarıdan fazlasının da sadece üç ülkeden; Suriye, Afganistan ve Somali’den geldiği vurgulandı. Suriye’de 2011 yılından beri 4,9 milyon kişi mülteci konumuna düştü. Suriye’yi 2,7 milyon kişiyle Afganistan ve 1,1 milyon kişiyle Somali izledi. Türkiye ise barındırdığı 2,5 milyon Suriyeli sığınmacı ile rekor sahibi iken, Türkiye’yi 1,6 milyon kişiyle Pakistan, 1,1 milyon kişiyle Lübnan izliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49