Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Uzmanlar Uyardı
Meteorolojiden 3 günden beri yapılan açıklamalar doğru çıktı. Meteoroloji 3 günden beri Şanlıurfa’da kar yağışının etkili olacağını duyurmuştu ve Şanlıurfa’ya yılın ilk karı düştü.

Uzun bir süreden beri Şanlıurfa’da ilk kez karın yağması heyecan ve mutluluk yaratırken, bununla birlikte birçok sorun da meydana geldi.

Şanlıurfa’da, sabahın ilk ışıklarıyla başlayan kar yağışı nedeniyle şehir beyaza büründü. Hava sıcaklığının 2 derecede kaydedildiği Şanlıurfa’da saat 06.00'dan itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı kent merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde de etkili oldu. Caddeler kısa sürede beyaza bürünürken, kentin uzun yıllardan sonra beyaza bürünmesi özellikle çocukları heyecanlandırdı. Okula giden çocuklar da yağan ilk karla oynayıp, eğlenmeye çalıştı. Birbirilerine kartopu atan çocuklar kardan adam yapmak için daha çok kar yağmasını beklediklerini söyledi. Şanlıurfa’da gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, kent merkezinin bazı noktalarında yolların kapanmasına neden oldu.Kentin yüksek kesimlerine daha çok düşen kar, toki Şanlıurfa arasındaki yolda araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu.

Sürücüler, Zor Anlar Yaşadı

2007 yılından sonra kentte ilk kez kar yağması sonucu, yollar da kayganlaştı. Kayganlaşan yolda sürücüler, kaza yapmamak için çok dikkatli olurken, hız limitleri de düştü. Hız limitinin düşmesi sonucu, kentin bazı noktalarında trafik felç oldu. Ayrıca, Yenice mahallesinde yoldan geçen ağır iş makinesi trafiği zora sokarken, sürücüler kaza tehlikesi atlattı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ Türk Hava Yolları(THY)'nin Saat 09:30'da yapması planlanan İstanbul-Şanlıurfa ve 12:00'da Urfa-İstanbul seferleri GAP havalanında geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle karşılıklı iptal edildi. İptal edilen uçak seferleri, yolcuların da gidecekleri yere varmasını engellerken, yolcular bu anlamda zorluklar yaşadı.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Daha çok yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, kentin yüksek kesiminde kalan köylerin yollarının kapanmasına neden oldu. Yolları kapanan köyler, kent merkezi veya başka bir yere gidemezken, kar yağışının devam etmesi durumunda belediyenin köy yollarını açmak için çalışmalara başlaması bekleniyor.
Şanlıurfa, Diyarbakır arası Gap Havalimanı yakınlarının 43. kilometresinde yaşanan buzlanma nedeniyle tuzlama çalışmaları yapıldı.


UZMANLAR UYARDI

Yurdun her kesiminde etkili olan kar yağışı, Şanlıurfa’da etkili olurken uzmanlar, yollarda yürümeye dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyardı. Her yıl defalarca kaymalar sonucu sakatlanan veya yaralanan kişilerin olduğunu hatırlatan uzmanlar, vatandaşlar, düşme olaylarına karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48