Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Uyuşturucu bağımlılığına kızlarda dahil oldu
Şanlıurfa’da uyuşturucu madde kullanımının yetişkin ve genç erkeklerden sonra kızlar arasında da yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Temsilcisi Muharrem Çelik uyarılarda bulundu.
 
 Türkiye Yeşilay  Cemiyeti  Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, Şanlıurfa’daki madde bağımlılığının önüne geçilebilmesi için acilen durum tespit çalışmasının yapılması gerektiğini söyledi.
 
Kentteki  bağımlılık problemi hakkında güncel istatistik verilerinin olmaması nedeniyle, alınacak  tedbirler konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, çeşitli kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının ellerinde doğru dürüst bir veri olmadan işin içine girdiğini ve bocaladığını belirtti.
 
Madde bağımlılığının kıskacındaki gençlerin sayısında her geçen gün artış olduğuna dikkat çeken Çelik, bağımlılıkla toplumsal mücadele yöntemlerinin ancak doğru veriler ışığında başarılı olabileceğini ifade ederek şunları söyledi: “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de madde bağımlılığı toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.  Madde bağımlısı olan gençlerin sayısındaki artış da ciddi biçimde dikkat çekmekte, ilimizde son yıllarda uyuşturucu kullanımından dolayı hayatını kaybeden gençlerin olması da üzüntü vericidir. Madde kullanımının çok küçük yaşlara kadar yaygınlaşmaya başlaması, ülkemiz adına kaygılanmamıza yetmektedir.
Gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının kızlarda da görülmeye başlaması ise başlı başına bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. En basitinden sigara kullanımıyla başlayan madde bağımlılığı ile mücadele, her anlamda ciddi bir araştırma ve uzun vadeli faaliyetler yapmayı gerektirir.’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48