Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

‘Urfa’ya Yaptığı Hizmetler Sayesinde Tanıdım’

Son günlerde Şanlıurfa gündeminden hiç düşmeyen ve birçok STK ve vatandaş tarafından tepki ile karşılanan Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş’ün görevden alınmasına tepkiler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa spor camiasından ve Urfalı vatandaşlardan büyük tepki toplayan olayla ilgili Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Derneği ve Şanlıurfa Kırtasiyeciler Dernek başkanı duruma tepki gösterdi. Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, yaptığı açıklamada, Hakan Keşküş’ün göreve başladığı günden beri Şanlıurfa spor ’unun önemli yerlere geldiğini ve özellikle her şeyin kendileri için engel olduğu engelli adaylara verdiği desteklerle sporla bu engellerin aşıldığını ve başarıların geldiğini belirtti. Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş’ün görevde olduğu süre boyunca bakanlığın düzenlemiş olduğu her faaliyet ve çalışmada Şanlıurfa’ya başarıların geldiğini ve bundan dolayı Bakanlığın bireysel ödüllerine laik görülen bir kişi olduğunu söyledi. Böylesi bir değerin kaybedilmemesi gerektiği de vurgu yapan Satoğlu, Urfa’ya hizmet eden ve Urfa için canını dişine takan kişilerin kaybedilmemesi gerektiğini ve Hakan Keşküş için yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

‘Yaptığı çalışmalarla kendisini tanıdım’

Şanlıurfa Kırtasiyeciler Dernek Başkanı Mehmet Fethi Akay ise yine duruma tepki gösteren bir diğer STK başkanıydı. Akay yaptığı açıklamada Hakan Keşküşe yapılanın Urfa’nın değerinin kaybetmesi olduğunu kendisini çok fazla tanımadığı halde, yatığı hizmetler ve Spora verdiği önem ile kendisi ile gurur duyduklarını belirtti. Böylesi değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiğinin altını da çizen Akay, göreve geldiği günden beri Urfa sporu için yaptığı, sahalar, amatör spor kulüplerine verdiği destekleri örnek göstererek bu yapılan tüm çalışmalara rağmen kendisinin tekrardan görevine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, yine sosyal medya üzerinden ve yazılı açıklamalarla Şanlıurfa sporuna büyük katkıları olan kişiler Hakan Keşküşe büyük destekler vermişti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şanlıurfa Şubesi de tepki gösterenler arasında olmuştu. Her kesimin büyük destekler verdiği Hakan Keşküş’ün tekrardan görevinin başına geçmesi gerektiğini ve iyi yerlere getirdiği Şanlıurfa spor ’una daha güzel hizmetlerle yaparak iyi yerlere getirmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

‘Engellilerin en büyük destekçisi oldu’

Bedih Satoğlu Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı, “Hakan Keşküş gençlik sporu anlamından Şanlıurfa’daki ihtiyacı görmüştür. Ve sadece bir futbol değil, sadece bir voleybol değil, sadece bir hentbol değil sporun tüm dallarında Şanlıurfa’da devlet büyüklerimizin, hükümetimizin yapmış olduğu destek ile Şanlıurfa’da Gençlik Spor il Müdürlüğünde bir çığır açtı. Elbette gül dikensiz olmaz, gülü severken dikenine de katlanmak lazım. Ancak Şanlıurfa’mızda bu tür olaylarda Urfalının Urfalıya terazisi ağır geldiği için tartmıyor. Çünkü Urfalı şuna dikkat etmeli, dost postuna bürünmüş, aslında düşmanlar var. Şimdi konu gündemini oluşturun bir kişisel özel alanda yapılan bir eğlencede yapılan o hareket Şanlıurfa’da basında gündeme getirmişti. Şanlıurfa’da sabahtan akşama kadar silahlar sıkılmaktadır. İnsanlar bunlardan rahatsız olmaktadır, fakat bunların içerisinde devlet memurları yok mu, kaldı ki bizim aldığımız duyumlara göre sıkılan silahında bir kurusıkı olduğu fakat buna rağmen devlet kademelerinde olan etrafında çok güler yüzlü dost görünen düşmanlara dikkat etmesi lazım. Biz ancak gücümüz bize yetiyor, biz ancak sürekli lanse edilen dışardan birinin gelip bizi yönetsin dediler, biz yabancıya karşı değiliz, fakat neden Urfalılar görevden alınsın. Bugün Hakan Keşküş kardeşimiz, Gençlik Spor İl Müdürüydü, Gençlik Spor Bakanlığın yapmış olduğu bütün faaliyetlerinde en üst derece de faaliyet yapıp başarı elde etmiştir. Bizzat kendisi bakanlığın dalları tarafından ödüllendirilmiştir. Hem ödüllendiriyorsun, hem görevden alıyorsun, yani, olmayacak mı yani bir bakanlıkta bir Urfalı oturmayacak mı, bunun yanında bizim zihinsel engellilerle hizmet alında yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Hakan Keşküş dediğimiz zaman hiçbir zaman engellilerimiz dışlamadı. Şanlıurfa’da yine devletimizin vermiş olduğu desteklerle temin edilen araçlarla engellilerimiz şampiyonluklar getirmektedir.” dedi.

‘Urfa’ya yaptığı hizmetler sayesinde tanıdım’

Mehmet Fetih Akay Kırtasiyeciler Dernek Başkanı, “Şanlıurfa Kitap ve Kırtasiyeler Dernek Başkanıyım, Şanlıurfa Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Hakan Kesküş’ün görevden alınması biz STK ve Şanlıurfalı olarak Hakan Kesküş’e sahip çıkmamız lazım. Hiç mi Urfalı il Müdürümüz olmaması mı lazım yabancılar mı Urfa’yı yönetmeli. Ben Hakan Kesküş’ü tanımıyorum daha hiç görmemişim ama bir Urfalı olarak Urfalı müdürümüze Hakan Kesküş’e sahip çıkmalıyız. Ben Şanlıurfa Kitap ve Kırtasiyeler Dernek Başkanı olarak ve bütün üye arkadaşlarımla Hakan Kesküş’ün arkasındayız ve Hakan Kesküş’e Sahip çıkmalıyız. Hakan kesküş’ü yine diyorum tanımıyorum ama Urfa’ya yaptığı hizmetleri görüp duyuyoruz amatör sporlara ne kadar yardımcı olduğunu biliyoruz, ilçelere yardımcı olduğunu biliyoruz, yeni gençlik merkezleri görüyoruz Hakan Kesküş’ün arkasındayız.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49