Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'ya yakışmayan görüntüler
Şanlıurfa’nın kalıcı sorunu haline gelen temizlik sorunu, özellikle derelerde devam ediyor. Belediyelerin temizlemesi gerektiği Karakoyun Deresi, temizlenmezken, vatandaşlar belediyeleri göreve çağırıyor.
 
Şanlıurfa’nın ortasından geçen ve bir kısmının Eyyübiye’ye, bir kısmının da Haliliye’ye bağlı olduğu Karakoyun Deresi, vatandaşların şikayetlerine rağmen temizlenmiyor. Karakoyun Deresinin eski sanayi civarında kalan kısmı, kirlilikle boğuşurken, sanayi atıklarının atılması sonucu, kente yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor.
 
Karakoyun Deresinden sanayinin lağım suyu, çöp atıkları ve daha birçok çöp bulunurken, vatandaşlar bu durumu defalarca belediyelere bildirdiklerini kaydetti. Derenin kirlenmesinde sanayi esnafının da büyük suçu olduğunu söyleyen Mehmet Deniz adlı bir vatandaş, belediyelerin gerekli çalışmaları yapması halinde sanayi esnafının da dereyi kirletmeyeceğini söyledi.
 
Sanayi alanına, esnafların çöplerini atacağı bir yerin oluşturulması gerektiğini söyleyen Deniz, “burası yıllardır bu şekilde, Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba dereyi temizleyip, sosyal proje olarak kullanacağını söyledi ama o da gitti. Seçimlerden sonra bu derenin temizlenmesi için defalarca belediyeyi aradık. Buranın temizlenmesini istedik. Yüzeysel bir temizlik çalışması yapıldı ama biz kalıcı ve sürekli temizlik istiyoruz. Vatandaşların şikayet etmesine bile gerek yok, belediye başkanı veya başka bir yetkili hiç mi buradan geçmiyor? Buranın bu halde olduğunu bilmiyorlar mı?
 
Bu kirlilik ve etrafa yayılan pis kokular nedeniyle buradan geçemiyoruz. Elbette ki burada sanayi esnafının da büyük suçu var. Fakat, esnaf ne yapsın, çöplerini dökeceği başka bir yer yok. Belediye buraya bir çöplük alan oluştursun ve her gün temizlesin, bakalım o zaman dere bu kadar kirleniyor mu? Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri temizlik çalışmalarını artırmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 
Karakoyun deresinin aynı zamanda bir geçiş güzergahı da olduğunu dile getiren vatandaşlar, il dışından gelen kişilerin de bu kötü manzaraya şahit olduğunu sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49