Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa’ya turist akını başladı
 Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa’nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından Dergah bölgesi ve Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğradı. Balıklıgöl'ü ziyaret edenler sandal ile gezme fırsatı buluyor. 
Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Urfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerleridir.
Hz. İbrahim'in ateşe atılmasıyla oluştuğuna inanılarak kutsal kabul edilen Balıklıgöl, havaların ısınmasıyla birlikte yurt dışından ve Türkiye'nin değişik illerinden turlarla gelen turistlerin akınına uğradı..
Hafta sonunu fırsat bilerek Balıklıgöl'e geldiklerini dile getiren vatandaşlar, "Hafta sonunu fırsat bildik ve iş arkadaşlarımızla Balıklıgöl'e geldik. Bir haftanın yorgunluğunu bu güzel mekanda geçirerek gidermeye çalışıyor, temiz havayı teneffüs etmenin mutluluğunu yaşarken balıklara yem atıp, dua ediyoruz. Ayn Zeliha Gölü'ndeki sandala binerek bu anın tadını çıkarıyoruz" dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48