Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'nın  tarihi Dünya'ya tanıtılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi.  Çelik, Ermenek'te kömür ocağındaki işçilere ulaşmak için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ancak alanda çalışmaların çok zor koşullarda gerçekleştiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe, Ak parti il Başkanı Yusuf Eğilmez ve Ak parti milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek Seyit Eyyüpoğlu, Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman katıldı.
Gazetecilerin Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması ile ilgili sorularını da cevaplandıran Çelik, olayın son derece üzücü olduğunu söyledi.
"Dün akşam itibarıyla iki kardeşimizin cesedine ulaşıldı. Oradaki maden ocağına defalarca inmiş birisi olarak ifade ediyorum, tabi ki yerin yaklaşık 150 metre altından bahsediyoruz,  şu anda oradaki tahkimatların tahrip olmasından kaynaklanan ciddi bir moloz, çamur ve balçıkların atılmasıyla ilgili geceli gündüzlü 3-4 vardiya şeklinde yoğun bir çalışma var. Bir an önce oradaki kardeşlerimize ulaşmak konusunda büyük bir çaba sarf ediyoruz ama çok zor şartlarda mesafe alınmaya çalışılıyor. Madende cenazelerine ulaşılan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır temenni ediyorum."
Bakan Çelik, konuşmasında THY yetkilileri ile Şanlıurfa hava yollarında yaşanan sorunlar ve uçuş seferlerinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Bakan Çelik, “Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya uçuşları konusunda bazı önemli kararlar alınacak. Şanlıurfa’nın tarih ve turizm şehri olarak dünyaya tanıtılması konusunda taleplerimiz oldu. Şanlıurfa Türkiye’nin en huzurlu şehirlerin başında geliyor. Türkiye’de son dönemlerde Kobani bahanesiyle bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunların en az ve hatta hiç yaşanmadığı il diyebileceğimiz yer Şanlıurfa’dır. Gerek yerli, gerekse yabancı Şanlıurfa’yı ziyaret etme düşüncesinde olan kesimlere Şanlıurfa’ya davet ediyorum. Şanlıurfa’daki huzur, kardeşlik, dayanışma ve sevgi doruk noktasında bu tarihi ve kültürel şehrimizi doya doya gezebilecekleri güzel bir atmosfer olduğunu bu akşam dolaysıyla ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Çelik, THY’in Şanlıurfaspor’a destek ve sponsor olma konusunda da yönetim kurulu üyeleri ile görüştüklerini söyledi.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise “Türk Hava Yolları yönetim kurulu Şanlıurfa’da toplanacak. Dinlediğimiz sorunların çözüm noktasında hayırlı kararlar alacağımızı düşünüyorum. Bu akşam yaptığımız görüşmeler neticesinde özellikle tarihi ve turistik yerleri olan Şanlıurfa’nın tanıtımına nasıl bir katkı yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Şanlıurfa’yı tanıtım noktasında Göbeklitepe ile kentin önemli bir semtinin ismini yeni gelecek olan iki uçağa vereceğiz. Ankara, İstanbul ve çapraz uçuşlar konusunda görüş alışverişi yaptık. Kentin tanıtımı konusunda yolcuların izlemesi için CD hazırlatacağız” diye konuştu.
Bakan Çelik ve THY Başkanı Hamdi Topçu ile birlikte Şanlıurfa'dan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49