Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa’nın kanal İstanbullu
Şanlıurfa Belediyesi, kendi çılgın projesini hayata geçiriyor.Kentin sıra dışı projelerinden olan Karakoyun Deresi'ni baştan aşağı değiştirecek çalışmalar aralıksız devam ediyor
 
Şanlıurfa Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Karakoyun Projesi'nde hummalı çalışma devam ediyor. Şehrin ortasından geçen Karakoyun Deresi'nde Fırat'ın suyunun akacağı güne her geçen gün biraz daha yaklaşılırken Şanlıurfa Belediyesi'nin dere yatağındaki peyzaj çalışmaları da büyük bir hızla sürüyor. 2013 yılının Ocak ayının 8'inde ihalesi yapılan ve 28'inde de yer teslimi gerçekleştirilen Karakoyun Deresi peyzaj çalışmaları yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kapsıyor.
 
Karakoyun Deresi üzerinde bulunan Hızmalı Köprü arasında yoğunlaşan çalışmaları, 270 günde tamamlamayı hedefleyen Şanlıurfa Belediyesi, 20 dönümlük peyzaj çalışmasına 2 milyon 753 bin 584 lira harcayacak. Üzerinde Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve bir adette su kemeri bulunan Karakoyun Deresi'nde yapılacak peyzaj çalışmaları içerisinde, aydınlatma, kamelyalar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, yöresel bitkiler ve çiçeklendirmeler de yer alacak.
Karakoyun Deresi üzerinde mevcut olan 2 tarihi köprü ve bir de tarihi su kemerine ilaveten karşıdan karşıya geçmek için tarihi dokuya uygun 2 adet çelik köprü de yapmaya başlayan Şanlıurfa Belediyesi, Samsat Meydanı'nın Karakoyun Deresi ile bütünleştirilmesi için yürütülen çalışmaları da bütün hızıyla sürdürüyor.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba "Bu alan, buradaki insanların çok rahat edebileceği mekânlara dönüştürülüyor"
 
Samsat Meydanı ve Karakoyun ile birlikte Urfa muhteşem bir görünüme kavuşmuş olacak. Karakoyun Deresinden su akıtılması ve etrafının peyzaj çalışması her Urfalının hayaliydi. Bu hayal inşallah gerçekleşmeye başladı. Çünkü çalışmalarımız burada bütün hızıyla yürütülüyor. Kirli suyu ve pis görüntüsüyle kentin imajını zedeleyen derenin suyun verilmesinin ardından çok güzel bir görüntüye kavuşacak. Derenin geçtiği bölgelerde kurulacak park ve yeşil alanla da insanların dinlenme ve eğlenme imkânı bulacağı mekânlarında dizayn edilmesi planlanıyor. Hakikaten Karakoyun Deresinde çalışmaları iyi ilerliyor. Karakoyun Dersinden su akıtacağız. Su akıtıldığında Şanlıurfa ’nın yeni bir yüzü ortaya çıkacak. Burası tam bir gezi alanına dönüştürülecek. İnşallah hemşerilerim 2014’ün Nisan ayında burayı bir gezi alanı olarak görecekler. Dedi Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa yaşanır bir kent Avrupa şehri olacak parkları, yolları, alt yapısı, alt geçitleri üst geçitleri yanı Şanlıurfa örnek bir yaşanır kent oldu daha, işimiz bitmedi yapacak çok işlerimiz var biz ekip olarak gece gündüz çalışıyoruz bizde yatmak yok çalışmak var çalışmaya  davam ediyoruz diye konuştu”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48