Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'nın dar yol çilesi
Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde ana caddenin dar olması nedeniyle kaza riski fala olurken, öte yandan trafik sıkışıklığı nedeniyle sürücüler zaman zaman kendi aralarında tartışıyor.
Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesinin Eyyüp Peygamber Caddesi, çift şeritli yol ancak, karşılıklı şeritler arasında mesafenin olmaması, araçların sürtüşmesine neden oluyor. Öte yandan yol kenarına park eden bazı araçlar, işi daha da içinden çıkılamaz hale getiriyor.
Ana caddenin bu şekilde dar olmasına tepki gösteren vatandaşlar, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bu sorunun giderilmesini istiyor. Eyyüp Peygamber Caddesi üzerindeki ev ve iş yerlerinin çoğunun eski olması sebebiyle kentsel dönüşüm yapılması istenirken, bu çalışmalar sonucunda yolun da genişlemesi bekleniyor.
Yolun dar olmasının sıkıntılara sebebiyet verdiğini dile getiren Osman Karakeçili adındaki vatandaş, “Görüldüğü gibi yol çok dar. Karşı yönlerden gelen araçlar, çoğu zaman sürtünerek geçiyor. Bazen de bu dar yola rağmen araçlar yol kenarına park ediyor. Böyle olunca işin içinden çıkılamıyor. Ciddi anlamda sorunlar yaşanıyor. Artık burada da kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılmasını ve yolların genişlemesini istiyoruz” dedi.
Eyyüp Peygamber Caddesinin yanı sıra ara sokakların da çok dar olduğunu ve bu nedenle kazaların meydana geldiğini dile getiren mahalle sakinleri, oyun parklarının olmaması nedeniyle sokakta oyun oynayan çocuklara araçların çarptığını öne sürdü.
Sokak aralarının dar olması nedeniyle oynayan çocukların gelen araçlardan kaçamadığını söyleyen Nuri Çelik, “Hem ana cadde hem de ara sokaklar çok dar. Aynı şekilde çocuklarımızın oyun oynayacağı bir alan yok. Bu nedenle çocuklarımız sokak ortasında oynuyor. Durum böyle olunca, trafik kazaları meydana geliyor.
Daha ne kadar bu sorunlarla uğraşacağız? Belediyeler ne yapıyor, bir çözüm üreten olacak mı?” diyerek, duruma tepki gösterdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49