Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'nın 97'nci Kurtuluş Yıl Dönümü
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Abide'den  başlarken, Atatürk Bulvarı’ndan devam etti. Öğrenciler dev Türk Bayrakları taşırken, gaziler de kortej yürüyüşündeki yerini aldı, Oldukça coşkulu devam eden yürüyüş Rabia Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba,  Halil özcan, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu STK Temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler ile yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı.
Yürüyüşe önden ve arkadan polis ekipleri eşlik etti. Dev bir Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte mehter marşları çalındı. Coşkulu bir şekilde yapılan yürüyüşte, Polis haftası nedeniyle  “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar da atıldı.
Burada saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşmalara geçildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hz. İbrahim misafirperverliği, Hz. Eyyüp'in sabrı ile mazlumlara karşı şefkatli zalimlere karşı, şiddetli olan Aziz Şanlıurfalılar Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kuruluşunun 97'nci yıl dönüm programına hoş geldiniz"dedi.
Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna ise, "11 Nisan 1920 tarihi kaydedilmiş Şanlı bir zaferdir. İstiklal ümidimiz bahar ile birlikte  yeşerten 11 Nisan tarih kaydedilmişi Şanlı bir zafer olup haksızlık üstüne haksızlık işgallerle barı medeniyet dediği tek dişi kalmış canavarlarıyla Hz. İbrahim'in nazargahı olan Urfa'mıza gelmiştir. Ancak Hz. Eyyüp'in sabrı ile yoğrulan bu topraklarda Şanlıurfalıların iman ve kararlığı karşısında aciz kalmıştır. önce İngilizleri sonra Fransızların işgali ile karşı karşıya kalan Urfalılar Hz. İbrahim'in milleti olarak  kurtuluşa kadar mücadele edeceğini dair Kuran'i Kerim üzerine and içmiş ve inananların üstün geleceği bir mücadelede and ettikleri zafere nail olmuşlar" şeklinde konuştu.
Etkinlikler kapsamında 7 bölgeden gelen halk oyunları ekipleri de yörelerine özgü gösteriler sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49