Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfalı Şehit On Binlerce Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

Önceki gün Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz Bölgesinde PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir tankımızın isabet alması sonucu şehit Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu Gaziantep'te yapılan DNA testinin ardından memleketi Şanlıurfa'ya getirildi. Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan kortej eşliğinde Kent merkezine getirildi. Şehit Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'in cenazesi, Ulu camiye götürüldü. Şehit için burada cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi, çevresinde çok sayıda zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alındı, Kız kardeş Ceren askeri üniforma ile şehit abisinin resmini elinden bırakmadı . Şehidin Babası Mehmet annesi Yasemin ile üniformasını giyen kız kardeşi Ayşe Ceren tabuta sarılıp gözyaşı döktü, cenazeye katılan binlerce kişi teröre lanet yağdırdı Allah ekber tekbirleriyle 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

Şehit Çubukçu için Ulu Camide cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları katıldı.

“Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır, Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Canını ülkemizin birliği ve bütünlüğü için feda eden aziz şehidimizi ebediyete uğurlamak ona karşı son vazifemizi yapmak sureti ile cenabı hakkın adına peygamberler peygamberi Muhammedin komşuluğuna uğurlamak üzere bir araya gelmişiz. Başta Muhammed Cihangir kardeşimiz olmak üzere vatanımızın bütünlüğü birliği için bütün mukaddesatımız için canını feda eden bütün şehitlerimize cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Yine bu yolda gazi olan kardeşlerimizde var onlara da sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Büyük biracı ve azdırıp yaşıyoruz, acının ve ıstırabın tarifinin en iyi şeklini şuanda aramızda bulunan şehidimizin muhterem annesi, muhterem babası, kardeşi ve akrabaları yaşıyor. Şehadet bizim inancımızda ulaşılabilecek en kutsal mertebedir. Hakka yürümenin en güzel şekli en güzel yoludur. Vatan için, bayrak için kardeşliğimiz için çıkmaz yolculuğun en haysiyetli en şerefli bir şekilde yürümesidir.

Türk milleti olarak diğer milletlerden ayıran belirgin özelliklerimiz var, bunlardan bir tanesi de vatandır. Vatan bizler için kutsaldır, vatan özgürlüğümüz, istikbalimiz, şerefimiz, namusumuz haysiyetimiz ve ezanlarımızın hür ve özgür bir şekilde minarelerden okunduğu hür ve hür bir şekilde yaşadığımız uğrunda yüzbinleri ebediyete uğurladığımız toprak parçasıdır. Topraktan ziyade anlam taşıyan, anlam ifade eden toprak parçasıdır. Büyüklerimiz ne güzel demişti, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” imanın güçlüğü vatan sevgisi ile ölçülür. Bedeller ödüyoruz, özgürlüğümüz, bağımsızlığımız hür yaşayabilmemiz için. Bu topraklarda başımız dik bir şekilde hayatta durabilmek için. Ama millet olarak buradan Şanlıurfa’dan Ulu Caminin bu mekanında tatmak istiyoruz. Teröristlerle, terör grupları ve çeteleri ile iş tutanlar ve iş yapanlar da çok iyi bilir, boyun eğmeyeceğiz. En son terörist imha edilene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu uğurda ne bedeller ödenmesi gerekiyorsa bu bedelleri ödemeye devam edeceğiz.

Afrin Operasyonu basit bir operasyon değildir, bir sonda değil aslında bir başlangıçtır,. Ülke içiresinde bizi birbirimize düşürmeye, bizi birbirimize kırdırmaya yönelik kimler tarafından desteklendiği ve beslendiğimiz güçler ve teröristler tarafından içerimize sokulmaya çalışılan yanı sıra son zamanlarda hepimizin takip ettiği üzere kutsal vatan topraklarımızın güney sınırlarına yapılmaya çalışan, sarılmaya çalışılan fitne ve terör örgütleri kullanılmak sureti ile eğitilen ve donatılan bir yapı ile karşı karşıyayız. Dolayısı ile Afrin bir başlangıçtır, güney sınırlarımız bütün teröristlerden ve onlara açık açık destek verenlerden ve arkalarına bakmadan gidecekleri güne kadar bu mücadeleyi kahraman silahlı kuvvetlerimiz, evlatlarımız ve bu millet sonuna kadar vermeye hazırdır ve veriyordur. Hiç şüpheniz olmasın ve şundan emin olun ki çok yakındır, evet canımız acıyacak bedeller ödeyeceğiz ama bu kutsal vatan topraklarının teröristlerden ve bunları destekleyenlerden temizlendiği günlerde yakındır. Bugün burada son olarak aziz şehidimizin, evet çok arzuladığı en çok istediği belki şudur, geride bıraktığı ve uğrunda canını feda ettiği toprağın, bayrağın, milletin birliğine beraberliğine ve dirliğine ve büyün mukaddes halkımıza bütün farklılığımızı tek yumruk, tek ses ve tek vücut olmaktır"dedi.

Tek Bir Terörist Kalıncaya Kadar Mücadelemiz Devam Edecektir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Onlar ülkemizi bizi koruyorlar ve hainler şunu çok iyi bilmeliler ki biz onlara nispi ile bu Mehmetçik nispi ile onlara cevap vermektedir. Vermeye de devam edecektir. Allah’ın izini ile tek bir terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsesinin bundan kuşkusu olmasın. Bizim bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe Türkü, kürdü, Arap’ı, Laz’ı Çerkez’i kardeş olduğu müddetçe hepimiz bu Türkiye’yi ve bayrağı sevdiğimiz müddetçe bu hainlere hiçbir zaman yatacak yer bırakmayacağız Allah’ın izni ile. Bakın Kuran ayeti ne diyor, “Allah yolunda ölenleri, ölüler sanmayın, siz bilemezsiniz onlar diridirler” onun için çok değerli hemşerilerim şuanda Muhammed bizim yanımızda, peygamber efendimizin şuanda komşusudur. Allah’ın izni Allah bizlere böyle ölüm nasip etsin. Ve yine ayet ne diyor, “Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır” biz ölümü tadacağız Allah bizlere böyle ölüm tattırsın. Bu hainler diyecekler, Türkiye’de son bir fert kalıncaya kadar Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Türkiye’nin hiç kimsesinin bir karış toprağında gözü yoktur. Ancak, sınırlarımız koruma, kardeşlerimizi korumak Türkiye’nin en büyük görevidir. Binlerce kilometre yollardan geleceksiniz ve siz Türkiye’ye terör göndereceksiniz. Siz bunu yapamayacaksınız, yapamayacaksınız. Hainlere bu Mehmetçikler en iyi cevabı vermektedirler. Afrin bir son değil bizim için bir başlangıçtır. Sınırlarımızı güvene alacağız, terörden temizleyeceğiz Allah’ın izni ile. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, ama Türkiye’nin toprağında gözü olanın biz çıkartacağız inşallah. Anne, baba, kardeş bizler hepimiz yaralıyız, ama bu vatan uğrunda ölmek ne kadar mukaddes bir şeydir. Yarabbi bana da böyle bir ömür nasip et. Nasıl olsa öldüreceksin beni, bana da böyle bir ölüm nasip et yarabbi. Türkiye’nin ve hepimizin başı sağ olsun, annenin, babanın, kardeşini ve bütün Urfa’nın tüm Türkiye’nin başı sağ olsun"şeklinde konuştu

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından cenaze namazı kıldırılan şehit Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Osmanbey'de bulunan Yeni Aile mezarlığında toprağa verildi.

Şehit tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu bekar olduğu ve bir kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48