Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

Urfalı Şehit Binlerce Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Irak sınırındaki Zengil Tepe üs bölgesine, PKK'lı teröristler tarafından güdümlü füzeyle düzenlenen saldırıda asker Topçu Onbaşı Abdülselam Halat şehit oldu.

Hakkari'de şehit olan Topçu Onbaşı Abdülselam Halat'ın cenazesi, dün Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan kortej eşliğinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve araştırma hastane morguna konuldu. Şehit Abdülselma Halat'ın naaşı Yeni Aile Mezarlığı'na getirildi. Yeni Aile Mezarlığı'nda bulunan Yeni Mahalle Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cenazesine Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Valisi Abdulla Erin, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları katıldı.

Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Topçu Onbaşı Abdülselam Halat'ın öz geçmişi okundu.

Cenaze namazında konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, "şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır " dedi.

'Hainlik yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır'

Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin huzuru, güvenliği için gece gündüz sınır kapılarında beklemekti. Tek derdi vardı, bu ülkede herkes kardeş olsun, barış olsun, birlik olsun, kardeşlik olsun. Ülkemizin terörle mücadelesi, bir beka mücadelesidir. Bu mücadelede 81 milyon vatandaşımız birdir, beraberdir ve dimdik ayaktadır. Bayrağımıza, toprağımıza, devletimize kötü gözle bakanlar, hainlik yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır, şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Böyle bir bayram sevincini yasa boğan dünyayı dar etmek bizim boynumuzun borcudur. Değerli kardeşlerim inanın ki bu milletin Kürt kardeşlerimizin en büyük sorunu terör örgütüdür. Bu sorunu çözmenin yolu bu terör örgütünü bu topraklardan bir daha gelmemek üzere yok etmektir. Bunun içinde bir ve beraber olacağız, bu mücadele de omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Ben bir kez daha şehidimize Abdulselam Halat kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu iki bayramın bir arada yaşandığı bir günde ruhunu teslim etti. O peygamber efendimize komşu oldu rabbim bize onun şefaatini nasip etsin, geride kalan başta babası olmak üzere bütün ailesine bütün yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini yer verdi.

Daha sonra cenaze namazına geçildi İl Müftüsü İhsan Açık tarafından cenaze namazı kıldırılan şehit Topçu Onbaşı Abdülselam Halat'ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Aile mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin Annesi Fatma Halat , daha seni evlendirecektim, beni bırakıp gittin diye ağıt yaktı.

Şehit olan Piyade Onbaşı Abdüsselam Halat'ın terhisine 1 ay kala şehit düştüğü öğrenildi. Medet ve Fatma çiftinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Abdülselam Halat'ın vatani görevini yapmadan önce

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49