Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfalı şehide son görev
Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen Pençe-Kaplan Harekatında Şırnak'ın Uludere ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç şehit oldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi dün gece geç saatlerinde askeri uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanına getirildi. Türk bayrağına sarılı şehit Kılıç’ın naşını yetkililer tarafından karşılandı. Şehidin cenazesi karşılama sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma hastanesi morguna kaldırıldı.
Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın naaşı Yeni Aile Mezarlığı'na getirildi.
Törene şehidin yakınları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Selim Bağlı, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, Anavatan il başkanı Halil Aslan, parti il başkanları ile askeri erkan katıldı.
Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın öz geçmişi okundu.
Tören bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; “Sinan evladımıza karşı son vazifemizi yerine getirmek ve onu ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile kahraman şehidimizi vatanımızın birliği, bütünlüğü, bayrağımız ve kutsal değerlerimiz için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor hepsinin aciz hatırası önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz. Şehidimizin babası, annesi, tüm ailesi ve Şanlıurfa’mıza başsağlığı diliyorum. Şehidimizin yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Çok değerli kardeşlerim. Hak ile batılın mücadelesi Hz. Âdemin çocuklarından bu yana devam ediyor. Hepimiz er veya geç nefes alan veren bütün canlılar ebediyete gidecektir. Şehitlik makamı bu gidişlerin en güzeli, hayırlısı ve en övülmüş şeklidir. Kuran-ı kerimde şehitler için onlara ölüler demeyin onlar sağdır, yaşıyorlardır ama siz görmezsiniz. Bugün hep birlikte son vazifemizi yerine getirirken, burada bulunan cemaat ve Şanlıurfalı kardeşlerim gür bir sevda ile hakkımızı helal ettiğimizi ve duacı olduğumuz dile getirelim. Bu kutlu kervana katılan şehit ailemize onurlu bir şekilde sahip çıkmak onları kimseye muhtaç etmeyecek şekilde, başları dik alınları açık bir şekilde hayatlarının idaresini sağlamak için üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğiz” sözlerine yer verdi.
Daha sonra cenaze namazına geçildi İl Müftü yardımcısı Mustafa Erdem tarafından cenaze namazı kıldırılan şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Aile mezarlığında toprağa verildi.
Bekar olan şehit Kılıç'ın 5 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Urfalı şehide Son Görev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49