Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Urfalı İçin Kuş Bambaşka Bir tutku
Şanlıurfa'da Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 300-400 kuş besliyor. İnsanoğlu ile kuşların tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Bu dostluğun başladığı ilk yer belki de peygamberler şehri Şanlıurfa’dır. Kuşçuluk, Şanlıurfa’da özel zevklerden biridir.
Şanlıurfa’nın kuşlarla meşhur olduğunu herkes bilir. kuşçular pazarında satılan kuşların fiyatı bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor.  Yıldız Meydanı Kuşçular Pazarı’nda haftanın 3 günü sergilenen kuşlar, açık arttırma usulü ile alınıp satılıyor
Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu Şanlıurfada, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 300-400 kuş besliyor. Halkın kuşa verdiği değerin mimariye de yansıdığı kentte, bazı tarihi evlerde kuşlar için yapılmış özel bölümler bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49