Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfalı gazeteciler Trabzon'da

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin(TGC)  “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi   kapsamında Batman, Kilis, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten Trabzon’a gelecen basın mensupları ile Trabzonlu basın mensubları birlikte Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili basın açıklaması yaptı.

MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Proje adına hazırlanan basın bildirisini okuyan TGC Başkanın Yusuf Turgut  “Ülkemizin içerisinde bulunduğu  durum biz gazetecilere sorumluluk eklemektedir. İnançlar ve etnik köken ayrıştırıcı bir şey olamaz. Milli mücadele birlikte hareket ettik kader birliği yaptık. Kısa zaman içerisinde ne kadar acı yaşamış olsakta bir fotoğraf ortaya çıktı. Bölgesinde güçlü olmak isteyen iddialı, büyük kardeşliğin esası sanan ülkemizde dış güçleri kendilerine yol biçmeye çalışıyorlar. 

Şükretmek gerekirki Türkiyemiz bu oyunu bozmaya çalışıyor. Bizler vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her zaman kardeşçe hayatımızı sürdüreceğiz. İnsanlarımızın kandırılmasına müsade etmeyeceğiz. Bu bütünlük hiç şüphesiz sonsuzluğa uzanan anahtarı olacaktır.  İçişleri Bakanımızın bu çalışmalara çok önem vermektedir. Bakanımız Süleyman Soylu’ya böyle bir yol açtığı bundada sürekliliği sağladığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

 ARTIK KARDEŞ İLİZ!

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak “Ülkemizin karanlık gününde ülkemize uzanan elleri kırmak için bu elleri uzatanları kırmak için uzanan elleri kırmak için 2010 yılında kardeşlik bağımızı çözmüştük. Trabzonlu kardeşlerimize oynanan maçlarda öyle bir ortam yaşandıki hiç tanımadığı insan kucak açtı evlerine davet etti. Artık kardeş il olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

BOMBALAR GELİYOR

Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar “Etkilinliği düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz Kilis’teki programı daha fazla akıtılacaktık. Ama Kilis bombalanıyor. Biz bu programı iptal ettik. Diğer arkadaşlarımızın selamını getirdik sadece ben gelebildim. Sizleri oralarda ağırlamaya hazırız.” diye konuştu. HOŞGÖRÜ ÖN PLANIMIZ! Cemiyet başkanları ortak olarak “Sizleri Güney Doğu’ya bekliyoruz. Bu birlikteliğimiz sonsuza dek var. Biz süryanilerle aynı sıralarda oturduk. Bizim için etnik köken, din dil kişseldir. Hoşgörü bizim ön planımız olmazsa olmazımızdır. Bizi kucaklayan dostalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48