Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Urfalı alim özel izinle dergah camisinde defin edildi

Türkiye’nin sayılı kanaat önderlerinden, Dergah Camii emektar imamı, Bursa Edebali Camii imamı Mehmet Yazar ve Adana müftü yardımcısı Ahmet Hilmi Yazar’ın babaları, büyük âlim Molla Sabri Yazar Hoca hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Molla Sabri Yazar, Cumhurbaşkanlığından alınan özel izin ile Dergah camisinde kılınan ikindi namazına müteakip Dergah içerisindeki Kabristan'a defnedildi. Cenaze namazına Molla Sabri Yazar'ın oğlu Mehmet Yazar, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Partili Vekiller Halil Özcan ve Ahmet Akay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SEYDA SABRİ YAZAR KİMDİR?

1937 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca derslerini öğrendi.

1953 senesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet yanında okumaya başladı. Bu zat tarikatı bırakarak Nurların okunmasına ve hizmetine başladı. Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı.22azandı fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camii'nde imamet vazifesine devam etti.

Molla Yazar daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49