Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfalı AIDSLİ O Günleri unutmak istiyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Ulucanlar Köyü Karagöz Mezrası’nda yaşayan dokuz ailenin çocuğu Yusuf Ç.’ye, 2008 yılının Mart ayında 1,5 yaşındayken HIV virüsü bulaşmasının ardından hayatı karardı. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Babanın hesabın yatırıldı.

Daha önceleri yaşadığı köyde, köylülerin baskısı üzerine terk etmek zorunda kalan Mehmet Ç., 300 metrekarelik bir alana briketlerden yaptığı sıvasız, üstü çamurlu kapalı 2 odalı bir evde 1 yıldan bu yana yaşıyor. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Babanın hesabın yatırıldı. Parayla birlikte yeni ev araba alındı. Küçük Yusuf şuanda Ulucanlar ilk öğretim okulu 6.sınıfa gidiyor, Hastalığı öğrenildiğinde dışlanan Küçük Yusuf ailesi ve kendisinin çabalarıyla kendine yep yeni bir hayat kurdu. Yusuf artık o eski hayatını unutmak istiyor, okuyup büyük bir adam olmak istediğini belirti.

Ulucanlar Aile Hekimliği sağlık ocağında taşeron olarak çalışan Baba Mehmet Ç. ise," Yıllardan beri sağlık ocağında taşeron işçi olarak çalışıyorum, 9 yıldır düzenli olarak Yusuf’un tedavisi için Ankara’ya gidiyoruz, şuanda Yusuf’un durumu iyi, inşallah böyle gider Hükümetimiz bugünlerde taşeron işçilere kadro verecek ben ve Küçük Yusuf büyük bir umutla bekliyoruz, artık bende kadrolu işçi olmak istiyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaYusufAıds
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49