Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa'dan Suriye'ye İnsanı Yardım
Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen Suriye'ye yönelik yardım çalışmaları kapsamında  2 tır yardım Suriye'ye gönderildi. Önceki gün Suriye'de yardım tırlarına yapılan saldırılardan ardından Şanlıurfa'dan sivil toplum kuruluşları ve Deniz feneri tarafından 2 tır yardım Türkmenlere gönderildi.
Önceki gün Suriye'de Halep'in kuzeyinde bulunan Azez ilçesindeki göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında tırların isabet alması sonucu 7 kişinin öldü, 10 kişi yaralandı 20 tırın yandı. Suriye'de yardım tırlarına yapılan saldırılardan ardından Şanlıurfa'dan sivil toplum kuruluşları ve Deniz feneri tarafından 2 tır yardım Türkmenlere gönderildi.
Suriye'de iç savaşın başladığı günden itibaren giyim, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaç maddelerini toplayarak sınır ötesine gönderen İnsani Yardım Platformu, bu kez Deniz feneri derneği ile birlikte  2 TIR insani yardım malzemesini Suriye'deki Türkmen ve Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine yolladı
İtfaiye Müdürlüğü alanında yapılan uğurlama törenine, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av.Mehmet Cengiz , Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Saraç, ve sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri katıldı.
Platform başkanı Osman Gerem de Suriye'deki mazlum halkın ihtiyaçlarının yaklaşık 5 senedir sınır dışı ve sınır içinde yardımların sürdüğünü belirten Gerem," Suriyeli kardeşlerimize 224 ve 225  tırları sınır ötesine göndereceğiz 5 yıl içersinde hem sınır dışına hem sınır içinde yaşayan  Suriyeli kardeşimiz yardım gönderiyoruz,
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av.Mehmet Cengiz ise Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşların güzel bir çalışma yağtığını belirten Cengiz" Urfa tam bir ensarilik vazifesini yerini getiriyor, bizde Deniz feneri olarak 5 yıldır Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. yaklaşık 60 milyon lira değerinde bir yardım organizasyonu gerçekleştirdik.Şimdi özelikle Türkmen kardeşlerimizle ilgili sıkıntılar var oralara yardım yapacağız, geçen gün insani yardım tırları vuruldu daha önce böyle bir sıkıntı yoktu"dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49