Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfa’daki Suriyeli Sayısı 25 İlin Nüfusundan Daha Fazla

2012 yılında Suriye’de yaşanan iç savaş tam anlamı ile patlak verdi. Bununla birlikte birçok Suriyeli vatandaş yaşana iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınmaya başladı. Çıkan iç savaşın şiddeti her geçen gün artmaya devam ederken karışıklık birçok bölgesine yayıldı. Bununla birlikte 2012 yılında Suriye’den Türkiye’ye gelen ve resmi ilk kayıtlarda toplam Suriyeli göçmen sayısı 14 bin 237 idi. Bu rakam her geçen yıl daha da artmaya başladı. Son resmi kayıtların yapıldığı 17 Ağustos 2017 tarihte Türkiye’deki biyometrik kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 3 milyon 141 bin 380 oldu. Neredeyse bir ülkenin nüfusu kadar içinde Suriyeli Mülteci barındıran Türkiye’de en fazla mülteci İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’da yaklaşık 501 bin 929 Suriyeli mülteci bulunuyor. Söz konusu Suriyeli mültecilerin merkezi olan Şanlıurfa’da ise 439 bin 826 Suriyeli mülteci bulunuyor. Şanlıurfa’da resmi kayıtlarda bulunan Suriyeli sayısı Türkiye’de 25 ilin nüfusundan daha fazla. Yani Şanlıurfa neredeyse için bir şehir barındırıyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSurıye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49