Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Urfa'da zeytin sezonu açıldı
Şanlıurfa’da zeytin sezonunun açılmasıyla beraber, kentin hemen hemen her noktasında zeytin tezgahlarına rastlamak mümkün. Öyle ki artık kentte zeytinciler derneği bile var. Bu derneğin başkanlığını Mehmet Ölmez yapıyor. Kaliteli zeytinleri müşteriye ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren dernek başkanı Ölmez, “bu derneği kurmamızdaki amaç, hemşerilerimize kaliteli zeytinleri ulaştırmak. Artık Şanlıurfa’da da zeytin yetişiyor ve gelişen bir sektör. Dolayısıyla biz de derneği kurarak, zeytinde kaliteyi artırmak istedik. Nihayetinde her yıl bu zamanlarda zeytin sezonu açılıyor ve vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu yıl zeytin çeşidi çok fazla, vatandaşlarımız istediği çeşidi alıp hazırlayabiliyor” dedi.
Ölmez, aynı zamanda kendisi de zeytin satıcılığı yapıyor. Onlarca çeşit zeytini tezgahında müşteriyle buluşturan Ölmez, kaliteye önem verdiklerini söyledi. Ölmez, ayrıca hazır zeytinlerin yerine ev yapımı zeytinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Zeytinleri hem toptan hem perakende sattıklarını belirten Ölmez, şöyle konuştu: “Evet Şanlıurfa’da da zeytin yetişiyor ancak çoğu zeytini farklı illerden getiriyoruz. Hal böyle olunca hem toptan hem perakende satış yapıyoruz. Burada satışın yanı sıra vatandaşa yardımcı olmak adına çizim de yapıyoruz. Yani zeytinleri hazır hale getirip vatandaşlarımıza sunuyoruz.”
Öte yandan bu sene zeytin veriminin az olduğu belirtildi. Başka bir zeytin satıcısı da vatandaşların zeytin ihtiyacını karşılamakta hızlı davranmasını istedi. Bu yıl zeytin satışlarının kısa süreceğini dile getiren esnaf, en fazla bir ay içerisinde zeytinlerin tükeneceğini belirtti. Vatandaşların bu anlamda dikkatli olmasını isteyen esnaf, “ne yazık ki bu yıl zeytin verimi diğer yıllara oranla düşük. Bu nedenle zeytin sezonu kısa sürecek. Vatandaşlarımızın elini çabuk tutmasını ve zeytin ihtiyaçlarını karşılamasını istiyoruz” diye konuştu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49