Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Yemek Borusu Kapalı Bebek
Doğuştan yemek borusu kapalı olan bebek başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu
Halil ve Asiye Yoğurt çiftinin dünyaya gelen 3 kilo ağırlığındaki erkek bebekleri solunum yetmezliği, tükürüğünü yutamama ve ağzında köpük görülmesi üzerine OSM Ortadoğu Hastanesi'ne sevk edildi.
Burada bebeğin yapılan tetkiklerinde, yemek borusunun  kapalı olduğu kesinleşerek ameliyat kararı alındı.  3 günlük bebek çocuk cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Doğan tarafından ameliyata alındı.
Yaklaşık 2 buçuk saat süren bir operasyonla bebeğin kapalı olan yemek borusu başarılı bir şekilde onarıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren çocuk cerrahi uzmanı Opr. Dr. Yusuf Doğan konuyla ilgili şunları söyledi:
"Hastamız hastanemize yemek borusu olmama ön teşhisiyle dış merkezden sevk yoluyla müracaat etti. Hastamızın burada yapılan tetkiklerinde renkli yemek borusu filmleriyle hastalığını kesinleştirdik. Ondan sonra ameliyatı planladık, ailesiyle de konuşup ameliyat öncesi hazırlıklarını yaparak ameliyathaneye aldık.
Hastamız yaklaşık 2  buçuk saat süren bir ameliyat oldu. hastanın göğüs kafesi kemiklerinin arasından akciğeri  öne alarak, ana atar damarın yakınlarında kapalı özofagus dediğimiz kapalı yemek borusunu uc uca dikmek suretiyle yemek borusu oluşturduk. Ameliyat başarılı geçti, ameliyat sırasında hiçbir sıkıntımız olmadı, zorlu bir ameliyat başarılı bir şekilde sona erdikten sonra hastayı yoğun bakımda takibe aldık 4- 5 gün sonra bir sıkıntı olmadığını görünce hastanın damardan beslenmesini kesip hastaya ağızdan yemek vermeye başladık yemeği de düzgün bir şekilde ağızdan alıp midesine gittiğini, annesinin sütünü normal bir şekilde emdiğini görünce sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49