Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da tirit ziyafetine büyük ilgi oldu
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Şanlıurfa'da düzenlenen, İl Müftülüğü  ve Hayırseverlerin yardımıyla 100 bin kişiye tirit ziyafeti verildi. Tirit yemek isteyen vatandaşlar uzun  kuyruklar oluşturdu.
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve hayırseverlerin işbirliğiyle organize edilen “Tirit ziyafeti” için Şanlıurfalılar sabah ezanında dağıtımın yapıldığı Balıklıgöl Dergah Camii ve Hz. İbrahim Camii'ne ve Sanayi camisine  akın etti.
Şanlıurfa Müftülüğü tarafından düzenlenen tirit ziyafetine 100 binden fazla katılım oldu, uzun kuyruklar oluştu. İzdihamı engellemek için şehrin 3 noktasında verilen tirit ziyafetine katılan vatandaşlar uzun süre kuyrukta bekledi.. Dergah Camii avlusunda dağıtımı gerçekleşen tirit ziyafeti yapılan dua ile başlandı.
İl  Müftüsü İhsan Açık,  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Urfa'nın geleneği olduğunu aktaran,Açık," Kutlu doğum haftasının Cumartesi günü Sabah namazın müteakip tirit yemeğimiz var Urfalılar tirit'i benimsiyor. Peygamberimizin bu yemeğe karşı   bir muhabbetinin olması Kutlu doğum haftası olmasıyla birlikte Peygamberimizin sofrasına gelmiş gibi hissediyor insanlar bu yıl programımız şuanda bir çok camimizde tiritimiz var. amacımız buradaki izdihamı önlemek için şehrin bir çok noktasına yaydık bu yıl daha bir düzenle oldu. hayırseverimizin büyük bir katkısı oldu"dedi. 
Tiriti hazırlayan Usta Emin Buluntu “Şu anda tiritimizde 12 ton yoğurt, 80 bin ekmek, 8 ton yoğurt, 1,5 ton limon ve 750 kilo sarımsağın ve 1 ton kuyruk yağı harcandığını ifade etti.
Etin haşlanıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, limon sıkılarak tüketilen tirit 3 saatte tüketildi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49